Gå til forsiden av matoppskrift.no



Gulrotkake med kremost

Bilde av Gulrotkake med kremost.
Fotograf: Matprat.no

Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
6stkegg
6dlsukker
3,5dlsoyaolje , eller annen smaksnøytral olje
500grgulrot
6dlhvetemel
1ssbakepulver
1tsmalt kanel

Ostekrem:

200grkremost naturell
200grromtemperert smør
200grmelis

Til pynt:

1stkgulrot


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

1. Sett stekeovn på 180 °C.
2. Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
3. Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.
4. Sikt mel, bakepulver og kanel, og ha det i bollen. Bland røren godt sammen.
5. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 40 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
6. Stek kaken i ca. 30 minutter, på nederste rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken.
7. Lag glasur. Pisk kremost, smør og melis med en håndmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Bre ostekremen over kaken og pynt eventuelt med gulrotstrimler.

Gulrotstrimler lages enkelt med en potetskreller.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32862)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 358,63 Kcal Forklaring?
Protein 3,68 g
Fett 21,21 g
Karbo 37,73 g
Pris 3,18.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!