Gå til forsiden av matoppskrift.no



Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt

Bilde av Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt.
Fotograf: Studio Dreyer Hensley

Oppskriften på Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
Gulrotsuppe er en sunn og fargerik suppe med mye smak. Både barna og de voksne elsker den. Suppa er også en perfekt rett å varme seg på i vinterkulden.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
300grrenskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
1ssolje , til steking
1tssalt
0,5tspepper
1,5kggulrot
400grpotet
1stkløk
12dlkjøttbuljong (utblandet)
1dlkesam original, 8 % eller mager
0,5stkpurre
1ssolje , til steking


Fremgangsmåte:

1. Skrell gulrot og potet. Skjær potetene i store terninger, og 2/3 av gulrøttene i grove biter. Legg grønnsakene i en bolle med kaldt vann.
2. Rens løk og del den i båter. Surr løken i en gryte med litt olje til den blir blank.
3. Hell av vannet på grønnsakene, og ha dem over i gryten sammen med løken. Fres det hele et par minutter.
4. Hell på kjøttbuljong og la det koke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene og purreløk i tynne skiver.
5. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en foodprosessor.
6. Kok opp suppen. Ha i purre og resten av gulrøttene. La det koke i 5 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.

Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.

7. Stek strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Legg kjøttet i suppen rett før servering, eller anrett suppen i dype skåler og legg kjøttet på toppen.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32921)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 41,14 Kcal Forklaring?
Protein 2,58 g
Fett 1 g
Karbo 4,78 g
Pris 2,26.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!