Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gunkan maki med reker



Gunkan maki med reker oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Sushi kommer i mange varianter, og gunkan er en av dem. Den består av en risball med noritang rundt, med valgfritt fyll på toppen. Her er en oppskrift med reker.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
100grreker, uten skall
8dlsushiris
2sssukker
1tssalt
6ssriseddik
1tschili, rød
3tsingefær, syltet
1sssjalottløk
1ssestragon, frisk
4stknoritang
limesaft
1dashsalt

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Skalldyr
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gunkan maki med reker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier150,26338,65Kcal
Protein4,8911,02gram
Karbohydrat31,5571,11gram
Kostfiber0,902,03gram
Fett0,300,68gram
Mettet fett0,040,09gram
Salt2,425,45gram
Pris på oppskriftenKr 11,16Kr 25,15Kroner
Hele oppskriften veier902 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok ris etter anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen. Finhakk chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon.
Del rekene i mindre biter og bland med chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon. Smak til med limesaft og salt.
Fukt hendene, så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris, ca. en spiseskje, og form til en oval ball. Den skal være ca. 2 cm høy.
Klipp noritang i strimler som er ca. 3 cm bred.
Rull en strimle noritang rundt en risball så tangen står ca. 1 cm over risen og lim endene sammen med et par dråper vann.
Legg litt rekeblanding på hver risball.
Server gunkan maki med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31159)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gunkan maki med reker.Gunkan maki med reker.
Denne retten har 150,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makiruller med friterte reker.Makiruller med friterte reker.
Denne retten har 246,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.