Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gyllen fiskepai



Gyllen fiskepai oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Til denne paien kan du bruke alle typer fisk. Vi har valgt å bruke sei og reker i oppskriften som smaker helt nydelig med vårløk- og limefyll.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grseifilet, uten skinn og bein
100grreker, uten skall
1stklime
2stkvårløk
3dlvann
1stklaurbærblad
1tssalt
4stkpepper, hel sort
1dlkremfløte
1ssmaisennamel
1stkpaideig
1sssmør
1dashsalt
1dashkajennepepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gyllen fiskepai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier164,00685,55Kcal
Protein9,6540,34gram
Karbohydrat12,7853,42gram
Kostfiber1,054,39gram
Fett8,0233,53gram
Mettet fett3,9116,34gram
Salt1,044,35gram
Pris på oppskriftenKr 7,59Kr 31,73Kroner
Hele oppskriften veier1 672 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær seien i porsjonsstykker.
Ha rekene i en smurt, ildfast form.
Press saften og riv skallet av lime, og skjær vårløk i ringer.
Kok opp vann med limesaft og -skall, vårløk, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle.
Ha i seien i kasserollen og la den trekke til den er knapt gjennomkokt, ca. 6 minutter.
Ta ut fisken og legg den i formen med rekene.
Ha kremfløte i kasserollen og gi det et oppkok. Ta ut laurbærblad.
Jevn ut med maisennamel, smak til med salt og kajennepepper, og hell over seien og rekene.
Skjær paideig i strimler, og legg en strimle paideig rundt kanten av formen og resten som gitter over fyllet.
Pensle paideigen med smeltet smør.
Stek midt i stekeovnen til paien har fått en gyllen farge og sprø skorpe, ca. 25 minutter.
Server fiskepaien etter den har fått stått og hvilt seg litt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32326)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gyllen fiskepai.Gyllen fiskepai.
Denne retten har 164 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.