Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Høne i sitronsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kghøne, 1 stk
vann
2 ts salt pr. l vann
1stkløk
8stkhel pepper
2stknellik, hele
1stklaurbærblad
1kvist(er)persille

Saus:

3sssmør eller margarin
3sshvetemel
5dlhønsebuljong
0,5stksitron, saften av
1stkeggeplomme
0,5dlfløte
klippet grønt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Høne i sitronsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier130,43767,58Kcal
Protein13,8581,51gram
Karbohydrat1,378,06gram
Kostfiber0,171,00gram
Fett7,6945,26gram
Mettet fett3,1718,66gram
Salt0,301,77gram
Pris på oppskriftenKr 3,81Kr 22,42Kroner
Hele oppskriften veier2 354 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin hønen så mye at posen med innmat kan tas ut. Legg så hønen i gryten sammen med løk og krydder. Hell på så mye vann at det dekker. Ha i salt og kok opp. Skum.

La hønen småkoke under lokk til den er mør. Ta den så opp av kraften.

Flå hønen og skjær kjøttet i mindre stykker.

Lag lys saus av smør eller hønsefett, hvetemel og skummet kraft. La sausen koke minst 5 minutter, og smak den til med sitron, fløte og eggeplomme.

Sausen må ikke koke etter at den er smakt til.

Legg kjøttet tilbake i sausen for å varme det.

Server kjøttet i sausen. Lag en rand av kokt ris, og legg kjøttet i den. Anrett en krans av kokte gulrøtter rundt risranden. Dryss klippet grønt over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12013)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.