Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Høns med karri og ris




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkgryteferdig høne, ca 1 1/2 kg
Ca 2litervann
Ca 3,5tssalt
1stkløk
1stkpurre
1stkgulrot
8stkhel pepper
2stknelliker, hele
1stklaurbærblad
noen persillestilker
4dlhønsekraft
2dlris
persillepynt

Saus:

3sssmør eller margarin
2tskarri
3sshvetemel
5dlhønsekraft
2stkeggeplommer
1dlfløte
2tssilt sitronsaft
1dashsalt
svartpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Høns med karri og ris med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier68,38782,05Kcal
Protein4,8955,93gram
Karbohydrat3,6942,20gram
Kostfiber0,293,32gram
Fett3,7242,55gram
Mettet fett1,7620,13gram
Salt0,768,68gram
Pris på oppskriftenKr 1,67Kr 19,10Kroner
Hele oppskriften veier4 575 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg hønen i en gryte, hell på vann så det dekker, ikke bruk vid gryte, da blir kraften for tynn. Kok opp og skum godt.

Tilsett salt, rensede grønnsaker, krydder og persillestilker. Legg på lokk og la gryten småkoke ca 2 timer. Kjenn etter med gaffel om låret er mørt.

Kok opp 4 dl kraft fra hønsegryten i egen kasserolle ca 10 minutter før hønen er ferdigkokt. Legg i risen og la den trekke over svak varme i ca 18 minutter.

Fres smør og karri i tykkbunnet gryte. Strø over melet når smøret har fått farge og dufter sterkt av karri. Rør om.

Spe med silt hønsekraft. Visp eggeplommene sammen med fløten og tilsett dette. Sausen må nå ikke koke mer, men holdes varm i vannbad. Smak til med sitronsaft og eventuelt mer krydder.

Del hønen i store, pene biter og legg dem på serveringsfatet sammen med risen. Pynt med persille. Server gulrøtter eller andre kojte grønnsaker til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12015)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.