Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Hønsefrikasse

Oppskriften har fått 4,3 poeng. 4,3 poeng (av max 6) i snitt fra 18 lesere
Oppskriften har hatt 36954 lesere! 36954 lesere

Ingredienser

Porsjoner
1stkstor høne
1stksellerirot
4stkgulrøtter
1stkkålrabi
1stkpurre
0,5kgpoteter
urter (estragon, salvie, rosmarin og lignende)

Saus:

2sssmør
2ssmel
3dlkremfløte
persille
salt og pepper
1ssdijonsennep
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Hønsefrikasse er kalkulert av Matoppskrift.no, og viser kalorier, næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon.
Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse




Fremgangsmåte:

Kok hønen i rikelig vann i ca 1 time. Bruk urter i vannet. Rens og kutt grønnsaker/poteter i store biter. La de koke med siste 10 minutter.

Ta opp grønnsaker og høna fra kraften.

Lag saus.
Smelt smør og rør inn mel. Spe med fløte og ca 1/2 liter kraft.
Smak til med salt og pepper.
Rør inn rikelig med persille og sennep.
Rens høna og kutt den store biter.

Legg hønsekjøttet og grønnsakene over i sausen.
Serveres på fat med kokte poteter.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 127,53869,1243,5 %
Fett: 7,8553,50 gr76,4 %Fett55,39 %
Protein: 7,9954,45 gr108,9 %Protein25,06 %
Karbo: 5,5537,82 gr12,6 %Karbo17,4 %
Fiber: 1,369,27 gr30,9 %Fiber2,13 %
Mettet fett: 4,1428,21 gr141,1 %
Salt: 0,100,71 gr14,2 %
Hele oppskriften veier 2726 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.3,48 .-
Pris 4 porsjonerKr. 94,86 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 23,72.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6







Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:2118966745



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser