Hønsefrikasse



Oppskriften har fått 4,3 poeng (av max 6) fra 23 lesere
Oppskriften har hatt 42234 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118966745)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Hønsefrikasse har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 127,53 Kcal
Protein 7,99 g
Fett 7,85 g
Karbo 5,55 g
Pris 3,48.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkstor høne
1stksellerirot
4stkgulrøtter
1stkkålrabi
1stkpurre
0,5kgpoteter
urter (estragon, salvie, rosmarin og lignende)

Saus:

2sssmør
2ssmel
3dlkremfløte
persille
salt og pepper
1ssdijonsennep

Fremgangsmåte:

Kok hønen i rikelig vann i ca 1 time. Bruk urter i vannet. Rens og kutt grønnsaker/poteter i store biter. La de koke med siste 10 minutter.

Ta opp grønnsaker og høna fra kraften.

Lag saus.
Smelt smør og rør inn mel. Spe med fløte og ca 1/2 liter kraft.
Smak til med salt og pepper.
Rør inn rikelig med persille og sennep.
Rens høna og kutt den store biter.

Legg hønsekjøttet og grønnsakene over i sausen.
Serveres på fat med kokte poteter.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!