Gå til forsiden av matoppskrift.no



Hønsefrikasse


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkstor høne
1stksellerirot
4stkgulrøtter
1stkkålrabi
1stkpurre
0,5kgpoteter
urter (estragon, salvie, rosmarin og lignende)

Saus:

2sssmør
2ssmel
3dlkremfløte
persille
salt og pepper
1ssdijonsennep


Fremgangsmåte:

Kok hønen i rikelig vann i ca 1 time. Bruk urter i vannet. Rens og kutt grønnsaker/poteter i store biter. La de koke med siste 10 minutter.

Ta opp grønnsaker og høna fra kraften.

Lag saus.
Smelt smør og rør inn mel. Spe med fløte og ca 1/2 liter kraft.
Smak til med salt og pepper.
Rør inn rikelig med persille og sennep.
Rens høna og kutt den store biter.

Legg hønsekjøttet og grønnsakene over i sausen.
Serveres på fat med kokte poteter.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118966745)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 127,51 Kcal Forklaring?
Protein 7,99 g
Fett 7,85 g
Karbo 5,55 g
Pris 3,48.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!