Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hønsefrikasse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkstor høne
1stksellerirot
4stkgulrøtter
1stkkålrabi
1stkpurre
0,5kgpoteter
urter (estragon, salvie, rosmarin og lignende)

Saus:

2sssmør
2ssmel
3dlkremfløte
persille
salt og pepper
1ssdijonsennep


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri
Sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hønsefrikasse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier126,36857,35Kcal
Protein7,9854,14gram
Karbohydrat5,1735,08gram
Kostfiber1,339,02gram
Fett7,9053,60gram
Mettet fett4,1928,43gram
Salt0,120,84gram
Pris på oppskriftenKr 3,52Kr 23,88Kroner
Hele oppskriften veier2 714 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok hønen i rikelig vann i ca 1 time. Bruk urter i vannet. Rens og kutt grønnsaker/poteter i store biter. La de koke med siste 10 minutter.

Ta opp grønnsaker og høna fra kraften.

Lag saus.
Smelt smør og rør inn mel. Spe med fløte og ca 1/2 liter kraft.
Smak til med salt og pepper.
Rør inn rikelig med persille og sennep.
Rens høna og kutt den store biter.

Legg hønsekjøttet og grønnsakene over i sausen.
Serveres på fat med kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 2118966745)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.