Aktuelt akkurat nå!
Asparges...Selskapsmat...Rabarbra...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Hønsefrikasse

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkstor høne
1stksellerirot
4stkgulrøtter
1stkkålrabi
1stkpurre
0,5kgpoteter
urter (estragon, salvie, rosmarin og lignende)

Saus:

2sssmør
2ssmel
3dlkremfløte
persille
salt og pepper
1ssdijonsennep

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 127,51 Kcal
Protein 7,99 g
Fett 7,85 g
Karbo 5,55 g
Pris 3,48.- kr

Fremgangsmåte:

Kok hønen i rikelig vann i ca 1 time. Bruk urter i vannet. Rens og kutt grønnsaker/poteter i store biter. La de koke med siste 10 minutter.

Ta opp grønnsaker og høna fra kraften.

Lag saus.
Smelt smør og rør inn mel. Spe med fløte og ca 1/2 liter kraft.
Smak til med salt og pepper.
Rør inn rikelig med persille og sennep.
Rens høna og kutt den store biter.

Legg hønsekjøttet og grønnsakene over i sausen.
Serveres på fat med kokte poteter.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Oppskriften har hatt 45994 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,3 poeng totalt (av max 6) fra 29 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118966745)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!