Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hønsegryte fra Toulouse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kghøne ung med innmat, ca 2 kg
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
3ssmelk
100grfersk loff uten skorpe
4feddhvitløk
200grråskinke
2stkegg
1sspersille, hakket
4krmnyrevet muskat
2stkløk
4stkkryddernellik
urtekvast av 1 laurbærblad, 1 timiankvist og 6 persillekvister
2stkgulrøtter, skrelte og skivet
2stang(stenger)stilkselleri tynne, i store biter
10stkpepperkorn, hele hvite og sorte
ristede loffskiver til servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hønsegryte fra Toulouse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier133,91482,66Kcal
Protein16,8160,59gram
Karbohydrat2,779,98gram
Kostfiber0,481,73gram
Fett6,0721,88gram
Mettet fett1,555,59gram
Salt0,190,68gram
Pris på oppskriftenKr 5,33Kr 19,21Kroner
Hele oppskriften veier2 883 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Poule au pot à la Toulousaine)

Krydre fuglen inni og utenpå med salt og pepper.

Varm melken i en liten kjele og skuldre loffen i. Rør til en jevn røre. Ta kjelen bort fra varmen og la det avkjøle.

Finhakk 2 hvitløkfedd. Hakk skinke og kyllinglever i en food processor.

Knekk eggene i en bolle og pisk dem med gaffel. Tilsett hvitløk, hakket skinke og lever, melkeloffen, persille, salt, pepper og muskat. Blandes godt sammen med en treskje. Ha fyllet i hønen og sy igjen åpningen med bomullstråd.

Skrell løken og stikk i kryddernelliker. Bind sammen urtekvasten. Hell 3 liter vann i en stor kjele. Legg resten av innmaten i sammen med løk, gulrot og stilkselleri, de 2 gjenværende hvitløkfeddene, hele pepperkorn og urtekvasten. La alt få koke opp og legg i hønen. Krydre med salt, legg på lokk og la alt få småkoke forsiktig i 3 timer.

Ta opp fuglen, skjær den i pene serveringsstykker og hell på litt kraft så den holder seg varm. Sil kokekraften i en terrin. Server først suppen med ristet loff og så høne og fyll som egen rett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6237)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Høns i karri fra Burma.Høns i karri fra Burma.
Denne retten har 266,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hønsefrikassé 2.Hønsefrikassé 2.
Denne retten har 176,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hønsefrikassé 3.Hønsefrikassé 3.
Denne retten har 260,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.