Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hakkasteik eller brurasteik




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grbyggryn
0,5kgflesk
0,5kgkalve- eller lammekjøt, kjøtet kan vera ferskt eller salta


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hakkasteik eller brurasteik med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier268,88941,08Kcal
Protein14,9652,36gram
Karbohydrat18,6965,42gram
Kostfiber3,0610,71gram
Fett14,2449,84gram
Mettet fett5,3818,83gram
Salt0,110,37gram
Pris på oppskriftenKr 12,97Kr 45,40Kroner
Hele oppskriften veier1 400 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bløyt gryna natta over. Kok dei godt. Kok kjøt og flesk, og mal det. Før tok dei alltid eit stykke kjøt til side, løyste muskelfibrane godt frå einannan og hadde det i steika til slutt. Dette bruka dei for at ho skulle verta seig. Ha fleske- og kjøtfeitt i grytebotnen og bland byggryn og kjøt godt. Vert det for turt, så spe med kjøtkrafta. Salt og pepar etter smak. Hakkasteik skal vera nokså feit. Poteter og kålrotstappe til.
Denne retten var brudlaupsmat i eldre tider, til frukost eller til kvelds. Då var det alltid potetkaker attåt, i staden for poteter.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18196)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grynpølse fra Hadeland.Grynpølse fra Hadeland.
Denne retten har 131,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spekeskinke og byggrynsrisotto.Spekeskinke og byggrynsrisotto.
Denne retten har 79,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.