Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hakkekjøtt av elghode




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgmalt elgkjøtt (hode)
5dlelgkraft, kokt på kraftbein
1stkløk, malt
1sssalt
1tspepper
0,5pakkegelatin, i tilfelle dårlig kraft


Annonse


Næringsdeklarasjon for Hakkekjøtt av elghode med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106,51434,11Kcal
Protein13,7956,20gram
Karbohydrat0,492,00gram
Kostfiber0,170,69gram
Fett5,4522,21gram
Mettet fett2,138,68gram
Salt1,676,79gram
Pris på oppskriftenKr 12,35Kr 50,34Kroner
Hele oppskriften veier1 630 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette var vanlig husmannskost. Den som skjøt en elg fikk innmat og hode, og det var ganske mye mat i et elghode. I tidligere tider ble retten brukt mest i elgjakta på grunn av dårlige oppbevaringsmuligheter.

Flå elghodet og del de i fire med øks. Vann det ut i 2-3 dager. Skift vann et par ganger om dagen.
Kok hodet til kjøttet løsner, ca 3 timer. Ta opp hodet og la det kjølne litt før kjøttet plukkes av. Skjær bort og kast øyne, hjerne, mule, osv. og mal kjøttet på kjøttkvern.
Bland kjøtt, kraft, løk og krydder og la det koke i 30-60 minutter. Ha i gelatin til slutt. Hell over i form kledd med matpapir og avkjøl. Serveres varm med poteter, tyttebær og flatbrød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13469)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 74,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.