Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hakkpøls fra Sparbu




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kglever
1kgbyggryn
1kgsirup
500grraspet potet
800grgrynmel
1,5litermelk
Ca 1,5pakkeallehåndeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sssalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hakkpøls fra Sparbu med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier186,5810 896,27Kcal
Protein7,16418,14gram
Karbohydrat35,282 060,35gram
Kostfiber3,01175,78gram
Fett1,2070,08gram
Mettet fett0,4626,86gram
Salt0,7543,85gram
Pris på oppskriftenKr 2,22Kr 129,65Kroner
Hele oppskriften veier5 840 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hakpøls er en god måte å bruke lever på. Denne oppskriften stammer fra en oldemor, men er fremdeles i bruk i bygda. I Sparbu bruker mange å skjære pølsene i skiver og brune dem i stekepannen. Man kan også fryse røren i passende porsjoner og steke den senere som lapper i stekepanne. Stekt flesk passer godt til.

Gryn og mel blandes og står og sveller over natten. Levra males. Deretter røres alt sammen til en tykk grøt. Dette fylles i pølseposer og kokes i ca 2 timer.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13758)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.