Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Hane i vin (Coq au vin)

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 2 lesere
Oppskriften har hatt 11524 lesere! 11524 lesere
Hane i vin (Coq au vin) har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 131,3 kcal ......Protein: 12,45 g ......Fett: 5,83 g ......Mettet fett: 1,87 g
Karbohydrater: 3,07 g ......Kostfiber: 0,43 g .....Natrium: 80,18 mg .......Pris: 7,13 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2kghane eller høne, ca 2 kg
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
6sshvetemel
bouquet garni (urtekvast): 1 laubærblad, 1 timiankvis, 1 stilk rosmarin, 8 persillekvister
100grbacon, stor skive
24stk litefriske sopp
1ssvegetabilsk olje
50grsmør
24stk litesylteløk, skrelt
2sscognac
7,5dlrød burgunder (f.eks. chambertin)
3feddhvitløksbåter, skrelte
4krmnyrevet muskat
1tssukker
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett

Fremgangsmåte:

Del hanen/hønen i 10 serveringsstykker og krydre dem med salt og pepper. Ha melet i en flat tallerken og vend kyllingstykkene i dette. Rist av det overflødige.

Bind sammen urtekvasten. Del bacon uten svor i fyrstikktynne strimler. Trim soppen, rens og vask om nødvendig. Tørkes.

Varm oljen i en stor gryte/suppekjele (6 l) og tilsett smøret. Stek løk, bacon og sopp til det er mykt. Ta det opp og sett til side. Brun kjøttstykkene på alle sider ca 10 minutter. Stenk over cognac og tenn på. Rist på gryten til flammene er borte. Hell over vin og rør inn urtekvasten, hvitløk, salt, pepper, muskat og sukker. La alt få koke opp og småkoke videre ca 1 time. Rør i gryten av og til.

Tilsett soppblandingen og la det koke i 30 minutter til.

Ta opp fjærfebitene med en hullsleiv og anrett dem i en stor form/lokkefat. Ta opp urtekvasten og la sausen få koke inn over sterk varme et par minutter til den tykner. Helles over stykkene i fatet og serveres med det samme. Husk krutonger.

Retten ble først laget med chanturgues, en rødvin fra Auvergne. Men vinen er nå sjelden og i stedet brukes en rødvin fra Bourgogne. Men alle distrikter i Frankrike påstår seg å ha skapt slike retter, og det finnes slike gryter basert på rød - eller hvitvin nesten overalt.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 131,30797,0339,9 %
Fett: 5,8335,39 g50,6 %Fett39,96 %
Protein: 12,4575,58 g151,2 %Protein37,92 %
Karbo: 3,0718,64 g6,2 %Karbo9,35 %
Fiber: 0,432,61 g8,7 %Fiber0,65 %
Mettet fett: 1,8711,35 g56,8 %
Salt: 0,201,22 g24,3 %Alkohol12,1 %
Hele oppskriften veier 3642,2 g totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.7,13 .-
Pris 6 porsjonerKr. 259,69 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 43,28.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Hønsefrikassé 3 hos oss.Les mer om Høns i karri fra Burma hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:6235



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen