Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Hane i vin (Coq au vin)

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 2 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 7,13 Kcal: 131,45 Fett: 5,84 gr Protein: 12,46 gr Karbo: 3,07 gr
Mettet fett: 1,87 gr Kostfiber: 0,43 gr Salt av natrium: 0,17 gr
Oppskriften har hatt 10835 lesere! 10835 lesere

Ingredienser

Porsjoner
2kghane eller høne, ca 2 kg
salt
nykvernet pepper
6sshvetemel
bouquet garni (urtekvast): 1 laubærblad, 1 timiankvis, 1 stilk rosmarin, 8 persillekvister
100grbacon, stor skive
24stk litefriske sopp
1ssvegetabilsk olje
50grsmør
24stk litesylteløk, skrelt
2sscognac
7,5dlrød burgunder (f.eks. chambertin)
3feddhvitløksbåter, skrelte
4krmnyrevet muskat
1tssukker
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater9,34 prosent
Protein37,92 prosent
Fett39,99 prosent
Kostfiber0,65 prosent
Alkohol12,09 prosent

Totalpris for 6 porsjoner

Kr 259,60

Pris pr porsjon

Kr 43,27
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

Del hanen/hønen i 10 serveringsstykker og krydre dem med salt og pepper. Ha melet i en flat tallerken og vend kyllingstykkene i dette. Rist av det overflødige.

Bind sammen urtekvasten. Del bacon uten svor i fyrstikktynne strimler. Trim soppen, rens og vask om nødvendig. Tørkes.

Varm oljen i en stor gryte/suppekjele (6 l) og tilsett smøret. Stek løk, bacon og sopp til det er mykt. Ta det opp og sett til side. Brun kjøttstykkene på alle sider ca 10 minutter. Stenk over cognac og tenn på. Rist på gryten til flammene er borte. Hell over vin og rør inn urtekvasten, hvitløk, salt, pepper, muskat og sukker. La alt få koke opp og småkoke videre ca 1 time. Rør i gryten av og til.

Tilsett soppblandingen og la det koke i 30 minutter til.

Ta opp fjærfebitene med en hullsleiv og anrett dem i en stor form/lokkefat. Ta opp urtekvasten og la sausen få koke inn over sterk varme et par minutter til den tykner. Helles over stykkene i fatet og serveres med det samme. Husk krutonger.

Retten ble først laget med chanturgues, en rødvin fra Auvergne. Men vinen er nå sjelden og i stedet brukes en rødvin fra Bourgogne. Men alle distrikter i Frankrike påstår seg å ha skapt slike retter, og det finnes slike gryter basert på rød - eller hvitvin nesten overalt.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Hønsefrikassé 2 hos oss.Les mer om Hønsefrikassé 3 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:6235



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen