Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hardangerlefser




Mengden hvetemel er litt usikker, men jeg har beregnet 1,2 kg pga næringsbregningen. Prøv deg frem.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kopp(er)setersrømme eller kefir
1kopp(er)farin
1kopp(er)lys sirup
1kopp(er)smør
4tshjortesalt
Ca 1,2kgmel til passe deig

Klining:

1dashsmør
sukker
kanel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hardangerlefser med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier376,789 977,13Kcal
Protein5,83154,38gram
Karbohydrat49,841 319,76gram
Kostfiber1,5440,78gram
Fett16,78444,33gram
Mettet fett10,34273,80gram
Salt0,164,23gram
Pris på oppskriftenKr 3,40Kr 90,03Kroner
Hele oppskriften veier2 648 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm sirup og bland det øvrige sammen. Hjørtesalt blandes i til slutt. Bruk minst mulig mel. Deigen bør hvile litt.
Rulles med kjevle og skjæres runde på størrelse med en frokostkasjett. Stekes lyse brune. Legges utover til de blir kalde. Legg på 2 og 2 sammen med denne kliningen:

Smør og sukker røres hvit, tilsett kanel. Skjæres i spissen som man skjærer en kake. Legges i boks med tett lokk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 100024)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.