Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hare med oliven




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhare, ca 1200 g
2dlvineddik eller vanlig eddik
Ca 4dlvann
1stkløk, grovhakket
Ca 1,5stang(stenger)stangselleri
1stklaurbærblad
1tsrosmarin
1tstimian
Ca 1,5dlrødvin
1stkbuljongterning (kan sløyfes)
Ca 1tssalt
Ca 0,5tspepper
Ca 2,5ssolje eller smør
150groliven, sorte
Ca 4,5stkvalnøttkjerner


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Nøtter
Selleri
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hare med oliven med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier109,98577,52Kcal
Protein10,2553,82gram
Karbohydrat0,673,52gram
Kostfiber0,583,05gram
Fett6,6735,02gram
Mettet fett0,733,83gram
Alkohol0,73 %
Salt1,246,53gram
Pris på oppskriftenKr 15,46Kr 81,18Kroner
Hele oppskriften veier2 100 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del haren opp i serveringsstykker og legg dem i et passende fat. Bland sammen eddik og vann og slå det over. La det stå kjølig over natten eller noen timer.

Ta harestykkene opp av laken og tørk dem. Slå ut laken. Brun harestykkene i olje eller smør og legg dem over i en kjele eller gryte. Fres løk og stilkselleri skåret i biter i olje eller smør. Tilsett rosmarin, timian og knust laurbærblad, og la det frese med noen minutter. Ha alt over i gryten. Dryss på salt og pepper og hell på rødvin.

Kok ut pannen med litt vann og tilsett det også, eventuelt sammen med en buljong- terning. La alt trekke til kjøttet er mørt, 1 - 2 timer. Tilsett oliven. Smak til retten med salt og pepper. Grovhakk valnøttkjernene og dryss dem over like før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2604)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.