Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harefilet med madeirasaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1400grharesadler, 2 stk á 700 g
1ssolje
0,5stkgulrot
1bit(er)purreløk
1tssalt
1dashpepper
vann

Saus:

5dlbuljong
Ca 0,75dlmadeira eller 1/2 dl hvitvinseddik
1ssarrowrot
25grsmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Harefilet med madeirasaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier107,70568,27Kcal
Protein14,1474,61gram
Karbohydrat0,965,07gram
Kostfiber0,120,63gram
Fett4,8425,54gram
Mettet fett1,095,75gram
Alkohol0,50 %
Salt0,693,63gram
Pris på oppskriftenKr 19,38Kr 102,26Kroner
Hele oppskriften veier2 111 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær fileten løs fra sadelen. Brun ryggbenet sammen med gulrot og purre i en gryte tilsatt olje. Strø på salt og nymalt pepper.

Hell på så mye vann at det dekker, ca 1 liter, og kok under lokk i ca 30 minutter. Sil buljongen over i en kjele.

Brun kjøttet rundt det hele og etterstek på svak varme i ca 5 minutter. Pakk kjøttet inn i folie slik at det holder seg varmt.

Kok 5 dl buljong inn til ca halvparten. Tilsett madeira eller hvitvinseddik og kok opp. Jevn med arrowrot, utrørt i litt vann, og gi sausen et raskt oppkok.

Varm sausen rett før servering og visp inn litt smør slik at sausen blir blank.

Skjær filetene i cm tykke skiver på skrå, og server med potetbåter, rosenkål og eventuelt grillede tomater.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10148)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.