Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harefilet med smak av einerbær




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1stkharesadel, ca 700 g
5stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tssalt
1dashpepper fra kvern
1ssgin
50grspekk i tynne skiver
1,25dltørr hvitvin
2dlkremfløte
1sstyttebærsyltetøy
0,5tsbalsamicoeddik


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Harefilet med smak av einerbær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier167,331 162,27Kcal
Protein15,62108,50gram
Karbohydrat1,117,71gram
Kostfiber0,020,14gram
Fett10,2571,20gram
Mettet fett4,5531,60gram
Alkohol1,16 %
Salt0,604,15gram
Pris på oppskriftenKr 21,88Kr 151,98Kroner
Hele oppskriften veier1 389 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin sadelen dersom den er frossen, så mye at filetene lett kan skjæres løs fra benet. Fjern eventuelle hinner.

Knus einerbærene og bland med salt, pepper og gin. Gni filetene inn med krydderblandingen.

Legg spekkskivene på et ildfast fat. Legg kjøttet over. Pakk fileten inn i spekkskivene. Stek fileten i ovn på midterste rille, på 225 C i ca 15 minutter. Fjern spekkskivene og stek ytterligere i ca 10 minutter ved 200 C.

Pakk kjøttet inn i folie. Hell vinen i formen og visp. Sil sjyen og hell den i en gryte sammen med fløten. Kok opp og la sausen koke inn til halvparten av mengden. Smak til med tyttebærsyltetøy, vineddik og eventuelt salt og pepper. Skjær opp kjøttet i drøyt cm tykke skiver. Legges opp på varme tallerkener med saus, kokt broccoli og poteter, f.eks. timianpoteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10155)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.