Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harepaté




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkflådd hare
200grkokt skinke
100grspekk
400grmagert bogflesk
3stkegg
100grbacon

marinade:

1dlkonjakk
1feddpresset hvitløksfedd
2tsrødvinseddik
1tstimian
1stklaurbærblad
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Harepaté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier153,983 168,79316,88Kcal
Protein17,40358,0835,81gram
Karbohydrat0,347,000,70gram
Kostfiber0,040,820,08gram
Fett8,01164,8416,48gram
Alkohol1,55 %31,903,19gram
Mettet fett1,9139,313,93gram
Salt0,5010,231,02gram
Pris på oppskriftenKr 19,86Kr 408,70Kr 40,87.-
Hele oppskriften veier2 058 totalt2 058 pr porsj206 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 skiver

Skjær opp kjøttet og rens det. Skjær sadel, lår og spekk i fine strimler.

Bland ingrediensene til marinaden. Ha i strimler og la dem ligge i marinaden i ca 2 timer.

Mal resten av harekjøttet sammen med bogskinken i en hurtigmikser og rør i eggene. Spe med marinaden og rør farsen jevn. Smak til med krydder.

Kle en ildfast form med baconskiver og legg farse og kjøttstrimler lagvis i formen. Begynn og avslutt med farse. Dekk med baconskiver og smuldre over litt timian. Stek pateen under lokk i vannbad i ca 1 1/2 time på 200 C. La pateen bli avkjølt.

Skjær pateen i skiver i formen og server.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10124)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.