Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harepostei med oliven




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhare, ca 2 kg, eller 500 g benfritt harekjøtt
2stk filetindrefileter av haren
250grmagert svinekjøtt
100grspekk
5stk liteløk
1sssmør eller margarin
1stkrød paprika
50grrøkt skinke
100grfylte grønne oliven
1,5tssalt
0,5tspepper sort, nykvernet
0,25tsmerian
2stkegg
4ssmadeira eller konjakk
2dlkremfløte
2pakkebacon, á 150 g


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Harepostei med oliven med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier184,37614,35Kcal
Protein13,2244,05gram
Karbohydrat1,324,40gram
Kostfiber0,471,57gram
Fett13,7445,78gram
Mettet fett4,0013,33gram
Alkohol0,23 %
Salt0,913,03gram
Pris på oppskriftenKr 15,87Kr 52,88Kroner
Hele oppskriften veier2 666 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ta ut innmaten og flå haren. Skjær kjøttet fra bena og skjær bort alle hinner.

Mal harekjøtt, svinekjøtt, spekk og skrelt løk to ganger på kjøttkvern eller kjør det i omganger i foodprosessor.

Skjær filetene i 1 x 1 cm store biter og brun dem i litt fett i en stekepanne. Avkjøl filetene.

Fjern kjernene og hakk paprikaen fint. Skjær skinken i små terninger og olivenene i skiver. Bland farsen med saltet. Tilsett pepper, merian og egg. Spe farsen med madeira eller konjakk og fløte. Rør inn paprika, skinke, oliven og filetbitene.

Kle en ildfast form ca 2 liter, med baconskiver. Legg i farsen og dekk med baconskiver. Legg lokk over eller dekk godt med aluminiumsfolie.

Stekes, eventuelt i vannbad, ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time. Prøv med en stekepinne om det kommer klar kjøttkraft ut av posteien. Avkjøl posteien og la den stå i kjøleskap minst 10-12 timer.

Server posteien med salat, oliven, små eddikagurker og ristet eller sprøstekt hvitløksbrød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10159)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.