Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harerygg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkharerygger
2dlkonjakk
spekk
250grsmør
salt og pepper

Marinade :

1helflaske(r)rødvin
3stkgulrøtter i skiver
1stk storløk i skiver, timian
lauvbærblad


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Harerygg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier157,951 378,02Kcal
Protein11,93104,08gram
Karbohydrat0,867,50gram
Kostfiber0,232,01gram
Fett8,6875,73gram
Mettet fett4,1936,56gram
Alkohol4,03 %
Salt0,171,50gram
Pris på oppskriftenKr 21,31Kr 185,92Kroner
Hele oppskriften veier3 490 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hareryggen renses fri for sener og spekkes med tynne skiver spekk. La kjøttet ligge minst 4 timer i marinaden.

Kjøttet tørkes og krydres og brunes i gryte, settes så i stekeovnen 10 - 15 minutter ved 175 graderC. Kjøttet dekkes til med aluminiumsfolie og holdes varmt.

Gryten kokes ut med konjakk, til mengden er redusert til det halve. Dette tilsettes den ferdige poivradesausen.Skjær hareryggen i tynne skiver på langs.

Lag poivradesaus slik :
Brun bein og avskjær fra hareryggen i litt olje. Tilsett grønnsakene fra marinaden. Kok ut med 10 cl rødvinseddik. Tilsett vinen fra marinaden, en suppekvast, salt og grovmalt pepper. La sausen koke ved svak varme 1 time.Sausen siles og tilsettes 50 g smør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2605)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.