Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harerygg med enerbærsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhare, ung
2tssalt
2tspaprikapulver
1stkløk
1sssmør eller margarin
2ssolje
2dlbuljong
2dlrømme
1liten bokstomatpuré
Ca 7stkeinerbær, tørkedeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
rognbær- eller ripsgelé


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Harerygg med enerbærsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier149,43399,48Kcal
Protein13,4635,98gram
Karbohydrat1,433,82gram
Kostfiber0,340,91gram
Fett9,9126,49gram
Mettet fett3,8710,35gram
Salt1,143,05gram
Pris på oppskriftenKr 17,87Kr 47,77Kroner
Hele oppskriften veier1 604 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær boger og lår av haren, la ryggen være hel. Boger og lår brukes til ragu.

Spekk begge filetene med jevne mellomrom. Ha olje og hakket løk i liten langpanne. Gni hareryggen inn med salt, paprika og smør og legg den på rist.

La ryggen steke midt i ovnen ved 175 C til den er pent brun. Hell da buljong, rømme, enerbær og tomatpuré i pannen. Ryggen må ikke steke for lenge, for da blir den tørr. Total steketid ca 1 time.

Sil sjyen, kok den litt inn og smak den til med gelé.

Skjær filetene løs fra benet på begge sider. Skjær dem i skiver som legges tilbake på benet så ryggen ser hel ut.

Server hareryggen med enerbærsausen, potetkroketter og grønne bønner til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10127)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.