Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Haresadel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1stkharesadel, ca 700 g
2ssmargarin eller smør
2kvist(er)timiankvaster
1feddhvitløk
Ca 1,5tsgrønn pepper
Ca 1tssalt
Ca 1,5krmsvart pepper
6stksmå løk

Saus:

1,5dlbuljong
1,5dlcrème fraiche
0,5tssolbærgelé
1dashsalt
1dashpepper
2porsjon(er)poteter
200grrosenkål


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Haresadel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106,071 326,83Kcal
Protein9,33116,71gram
Karbohydrat4,2653,29gram
Kostfiber1,2415,51gram
Fett5,4768,42gram
Mettet fett1,8322,89gram
Salt0,465,73gram
Pris på oppskriftenKr 12,91Kr 161,49Kroner
Hele oppskriften veier2 502 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær bort hinnene som dekker filetene. Dette er viktig for å unngå at kjøttet "snurper" seg under stekingen.

Smelt matfettet i en ildfast form og pensle kjøttet med det. Legg sadelen i formen på noen kvaster timian. Krydre kjøttet med presset hvitløk, grovmalt, grønn pepper, salt og pepper.

Skrell løk og legg ved siden av kjøttet.

Kjøttet stekes i ovn ved 200 C på midterste rille i ca 35 minutter. Kjenn etter om kjøttet er mørt ved å stikke i det med en stekenål. Kjøttsaften som pipler ut skal være klar om man ønsker at kjøttet skal være gjennomstekt. Ønsker man rosa stek, skal kraften være svakt rosafarget.

Pakk sadelen og løk inn i folie.

Bland kraften fra formen med buljong og hell alt i en kjele. Tilsett crème fraiche og la den koke i ca 10 minutter til den får en passende tykk konsistens. Smak sausen til med gelé, salt og pepper.

Skjær fileten fra benet. Ta også vare på de små indrefiletene som sitter på undersiden. Skjær kjøttet i 2 cm brede stykker som legges på varme tallerkener.

Serveres med saus, løk, gjerne rosenkål og potetbiter. Syltede kumquats (små appelsiner) smaker også godt til. Se egen oppskrift.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10149)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.