Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Haresadel i fløtesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkharesadler, delt på tvers
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
2sscognac
2dlkylling/hønsekraft
1stkløk i skiver (100 g)
1stkgulrot, skrelt og skivet
2feddhvitløk, knust
1kvist(er)timiankvist
1stklaurbærblad
6stang(stenger)persillekvister
1,5dlkremfløte eller crème fraîche


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Haresadel i fløtesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier126,46802,31Kcal
Protein16,51104,75gram
Karbohydrat0,754,76gram
Kostfiber0,281,78gram
Fett6,1038,70gram
Mettet fett2,0112,75gram
Alkohol0,28 %
Salt0,211,31gram
Pris på oppskriftenKr 22,24Kr 141,10Kroner
Hele oppskriften veier2 538 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Rable de lièvre à la crème)

Trim kjøttet og tørk det. Krydre med salt og pepper. Hell cognac, kraft og olje i en bolle. Tilsett løk, gulrot, hvitløk, timian, laurbær og persille. Knus urtene mellom fingrene. Legg kjøttstykkene i marinaden. Snu dem av og til for at alle sider skal bli marinert. La det stå i kjøleskapet minst 12 timer.

Ta harestykkene opp av marinaden og tørk av dem. Sil marinaden. Kast urter og smakstilsetninger.

Forvarm ovnen til 230 C. Ha kjøttstykkene i en ildfast form, akkurat stor nok. Stek stykkene ca 10 minutter på hver side. Ha litt marinade i bunnen av formen og stek haren ca 30 minutter til. Drypp over litt av formkraften nå og da.

Ha kjøttstykkene over i et lokkefat og hold dem varme. Hell pannekraften i en liten kjele og skum vekk fettet. La det koke inn til sirupslignende konsistens, ca 2 minutter. Tilsett fløten og la det koke til sausen er tykk og kremet, 3 - 4 minutter til. Hell sausen over haren og server retten straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6236)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.