Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harestek




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1500grharesadel
1dashsalt
1dashpepper
timian
1dashsmør eller margarin
terningbuljong
1stkløk

Saus:

stekesjyen
2sstomatpuré
1sshvetemel
Ca 1,5dlfløte eller rømme
Ca 2,5sssherry
persille til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Harestek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier146,49446,92Kcal
Protein17,6753,91gram
Karbohydrat1,314,00gram
Kostfiber0,170,52gram
Fett7,6423,31gram
Mettet fett2,898,82gram
Alkohol0,21 %
Salt0,190,57gram
Pris på oppskriftenKr 23,23Kr 70,87Kroner
Hele oppskriften veier1 831 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Spekk eventuelt sadelen og gni den inn med salt og krydder. Bre på tynt med smør.

Legg sadelen på rist over langpannen og sett den i ovnen, 200 C. Hell litt buljong i langpannen og legg i finhakket løk.

Øs når steken begynner å bli brun, og gjenta øsingen en gang iblant. Steketid ca 1 time.

Hell stekesjyen i sausegryten, ha i tomatpuré og rør inn en liten hvetemelsjevning. Kok et par minutter. Tilsett fløte eller rømme - nå må ikke sausen koke mer. Smak til med sherry og kanskje litt mer krydder.

Skjær løs filetene fra sadelen og skjær dem i skiver. Legg dem gjerne tilbake på benet igjen, så sadelen ser hel ut. Hell noe av sausen over sadelen "til pynt" sammen med persille.

Rosenkål og stekte eller kokte poteter er et godt følge til denne retten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10129)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.