Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harestek med soppfylte artisjokkbunner




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgfrossen harestek med ben
2ssmargarin eller smør
1,5tssalt
1stkfinhakket løk
1tsgrønn pepperIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsfinhakket einerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3dlbuljong
1dlrødvin
2sskinesisk soya
1ssrognebærgeléIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sshvetemel
3dlfløte
1sskonjakk
1boks(er)kantareller, 200 g, eller 40 g tørkede traktkantareller
1boks(er)artisjokkbunner, 340 g


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Soya
Spor-av-melk
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Harestek med soppfylte artisjokkbunner med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,39650,55Kcal
Protein7,7839,42gram
Karbohydrat2,5612,97gram
Kostfiber0,321,62gram
Fett9,0745,96gram
Mettet fett4,2721,64gram
Alkohol0,68 %
Salt1,025,17gram
Pris på oppskriftenKr 13,63Kr 69,06Kroner
Hele oppskriften veier2 027 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin haren så mye at lårene lett kan skilles. Tørk den godt med husholdningspapir.

Varm opp matfettet i en stor stekegryte og brun lårene på alle sider. Salt under bruningen og tilsett løken, grønn pepper og einerbær mot slutten.

Sil med en del av buljongen, rødvin, soya og rognebærgelé. La det hele putre under lokk. Spe med resten av buljongen under stekingen, som tar ca 1 time.

Ta opp lårene når de er møre og hold dem varme i folie.

Sil stekesjyen, ca 3 dl, og hell den i en kjele. Rør ut melet i litt av fløten til en glatt jevning. Visp jevningen inn i sjyen. Tilsett resten av fløten og kok sausen i minst 5 minutter.

Smak til med salt, pepper og eventuelt konjakk. Pisk inn smøret for å få en rund smak.

Skjær harelårene i skiver. Legg dem opp på et varmt serveringsfat sammen med kantarellfylte artisjokkbunner. Hell litt saus over kjøttet og server resten ved siden av.

Ovnsstekte potetbåter krydret med timian smaker godt til steken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10160)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.