Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harr med krydder




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1kgharr
vann
1 dl eddik pr. liter vann
1sssalt
5stkallehåndekorn
1stklaurbærblad
1stk liteløk
1bit(er)gulrot


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Harr med krydder med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier79,72163,94Kcal
Protein17,5136,01gram
Karbohydrat1,012,08gram
Kostfiber0,390,80gram
Fett0,541,11gram
Mettet fett0,080,16gram
Salt2,815,78gram
Pris på oppskriftenKr 13,32Kr 27,39Kroner
Hele oppskriften veier823 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fisken kan kokes hel, i stykker eller i skiver. Skivene holder formen bedre hvis fisken rundrenses. Koker du fisken hel kan du la skjellene være og fjerne skinnet etter koking.

Bland ingrediensene til kokelaken og la den koke 10-15 minutter. Beregn så mye vann at den såvidt dekker fisken. La den avkjøles hvis fisken er stor. Legg fisken på rist ned i laken og la den koke opp. Skum godt og la fisken trekke under lokk i 12-15 minutter. Er fisken i stykker eller skiver holder det med 8-10 minutter.

Fisken kan serveres både varm og kald.

Hvis fisken skal serveres kald avkjøles den i kraften. Skinnet trekkes eventuelt av og fisken pyntes med salatblad, dill og sitronbåter, agurk eller tomater. Serveres med kokte poteter, remulade, tartarsaus eller skarp saus.

Varm fisk serveres med kokte poteter, salat og en saus som passer til fisk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11785)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.