Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Harumaki springroll-japansk vårrull



Harumaki springroll-japansk vårrull oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
En japansk variant av vårrull som vi har fornorsket. Egentlig ikke så forskjellig fra kinesisk vårrull. Nydelig kveldskos foran tv'en.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10stkwrappers for vårrull
2stktørkede shiitake sopper
1tsingefær raspet
1knivsoddsalt
1sssoyasaus
0,5sssake
1dashpepper
1sssesamolje
1tsjapansk sennep

Grønnsaker og kjøtt

50grhakket purre
50grhakket minimais
50grbønnespirer
50grgulrot
150grhakket svine eller kyllingkjøtt
150grhakkede reker

Hvetemel

8dlFrityroljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
50grfrityrolje, mengden som tas opp av vårrullene og kun til fettberegning


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Sennep
Sesam
Skalldyr
Soya
Spor-av-gluten
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Harumaki springroll-japansk vårrull med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier181,331 268,82126,88Kcal
Protein11,5380,688,07gram
Karbohydrat11,1077,677,77gram
Kostfiber1,309,100,91gram
Fett9,7067,876,79gram
Alkohol0,13 %0,910,09gram
Mettet fett2,3216,231,62gram
Salt0,936,490,65gram
Pris på oppskriftenKr 12,42Kr 86,91Kr 8,69.-
Hele oppskriften veier700 totalt700 pr porsj70 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 vårruller

1. Legg de tørkede soppene i litt vann til de blir myke.
2. Kutt så opp alle grønnsakene i små strimler som så stekes lett i en stekepanne.
3. Bland kjøtt og reker i en bolle med raspet ingefær og litt salt. Ha i soyasausen, sake og ett dryss pepper og rør sammen.
4. Så blandes dette med grønnsakene som er lettstekte og myke, før shiitaken snittes i strimler og blandes inn.
5. Til slutt røres det inn litt sesamolje før massen deles i 10 små hauger.
6. For å lage harumakien så deler du opp wrapperene i 10 flak. Legg en klump med fyll på hjørnet nærmest deg og rull sammen. Når du er halvveis så bretter du inn sidene før du ruller ferdig.
7. Lim de sammen i enden med litt mel og vann
8. Varm opp frityroljen i en gryte, dyp panne eller frityrkoker. Til ca 140 grader. Bruk solsikke, raps eller peanøttolje. Ha i noen av rullene og øk varmen litt. Når de har en gylden farge tas de opp og legges på tørkepapir.
9. Til dipping blander du sennep med soyasaus.

Tips for fritering av vårruller
Oljen skal være ca 140 grader. Putt en pinne i oljen og det vil boble svakt rundt enden. Ikke la varmen bli for lav for da blir de ikke sprø.
Ikke stek for mange av gangen. Da går tempen ned og de får lite plass.
Om du stresser med dette, kan du og steke rullene i en stekepanne eller wok med olje.

Advarsel
Om det skulle begynne å brenne, dekk til med håndklær, ta vekk fra platen, men for all del ikke sprut på vann. Det sikreste er en frityrkoker. Hjemme har vi det, men og en liten gryte som vi bruker til dette når det bare er noen få som skal kokes.
Frityrolje kan brukes flere ganger, men siles innimellom.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32007)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Japan

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Harumaki springroll-japansk vårrull.Harumaki springroll-japansk vårrull.
Denne retten har 181,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårruller 2.Vårruller 2.
Denne retten har 130,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårrull med friterte grønnsaker.Vårrull med friterte grønnsaker.
Denne retten har 181,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårruller med grønnsaksfyll.Vårruller med grønnsaksfyll.
Denne retten har 174,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetar vårruller.Vegetar vårruller.
Denne retten har 121,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.