Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Havets frukter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3ssolivenolje
2stk storløk, hakket
1stk litepaprika, renset og skåret i biter
3stkgulrøtter i småbiter
3feddhvitløkfedd, presset
2sstomatpuré
2boks(er)tomater, hakkede
3ssfrisk, hakket persille
1tsfrisk timian eller 1/4 ts tørket
1ssfrisk basilikum eller 1 ts tørket
0,5kopp(er)hvitvin, tørr
450grrensede reker
1,5kgblåskjell, godt rengjorte
1kgkveite eller annen hvit fisk i stykker på 5-7 cm
3,5dlfiskebuljong eller vann
1dashsalt
malt svart pepper
hakket grønt til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Havets frukter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier72,25454,12Kcal
Protein9,0356,76gram
Karbohydrat1,7410,94gram
Kostfiber0,623,90gram
Fett2,8718,04gram
Mettet fett0,452,83gram
Alkohol0,30 %
Salt0,472,96gram
Pris på oppskriftenKr 8,67Kr 54,49Kroner
Hele oppskriften veier3 771 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm oljen i en tykkbunnet kjele. Tilsett løk, paprika, gulrot og hvitløk, og la det putre til grønnsakene er møre, ca 5 min.

Tilsett tomatpuré, urter og vin, og rør alt godt sammen. La det syde i 20 min.

Ha i blåskjell, fiskestykker og buljong/vann. Smak til med salt og pepper. La det så vidt syde i 5-6 min, til fiskestykkene er kokte og skjellene har åpnet seg. Legg i rekene, og la det syde i ytterligere et par minutter.

Øs opp i dype suppeboller og server med hakket grønt til pynt.

Denne fiskegryten kan varieres på mange måter. Bruk ethvert fiskeslag eller skjelltype som du får tak i. Men husk at fisken må være blodfersk!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6502)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Spania

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paella 2.Paella 2.
Denne retten har 129,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella.Paella.
Denne retten har 99,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksegryte med blåskjell og chorizo.Laksegryte med blåskjell og chorizo.
Denne retten har 95,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.