Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Havreboller med vaniljekrem



Havreboller med vaniljekrem oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Grovere boller med havregryn og vaniljekrem smaker godt enten du er hjemme eller du tar en velfortjent pause på tur.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6dlmelk
150grsmør
1pakkegjær
800grhvetemel
200grlettkokte havregryn
1dlsukker
2tsmalt kardemomme
1pakkeferdig vaniljekrem til fyll
1stkegg til pensling
havregryn til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Havreboller med vaniljekrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier246,596 030,21251,26Kcal
Protein6,61161,646,74gram
Karbohydrat37,11907,5037,81gram
Kostfiber2,2454,782,28gram
Fett7,47182,677,61gram
Mettet fett4,12100,754,20gram
Salt0,133,240,13gram
Pris på oppskriftenKr 2,34Kr 57,22Kr 2,38.-
Hele oppskriften veier2 445 totalt2 445 pr porsj102 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 boller

1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel og havregryn blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
2. Hev deigen under plast eller et håndkle på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
3. Del deigen i 24 like store deler. Trill runde boller. Trykk dem litt flate, legg en liten klatt vaniljekrem på og brett sammen til en liten pakke. Pass på å lukke skjøten godt.
4. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving i ca. 20-30 minutter.
5. Pensle bollene med egg og dryss på havregryn.

6. Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i 5–10 min. Avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31237)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grove scones 2.Grove scones 2.
Denne retten har 205,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havreboller med vaniljekrem.Havreboller med vaniljekrem.
Denne retten har 246,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrebriks.Havrebriks.
Denne retten har 208,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrerundstykker.Havrerundstykker.
Denne retten har 250,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.