Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Havrebriks



Havrebriks oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
En saftig, god og grov briks med mye havregryn.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6,5dlvann
400grhvetemel
175grsammalt rug, fin
75grsammalt hvete, fin
75grsammalt hvete, grov
250grhavregryn
15grsalt
15grmaltekstrakt
0,5pakkegjær
vann til pensling, store havregryn til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Havrebriks med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier208,41291,77Kcal
Protein6,759,45gram
Karbohydrat38,0753,30gram
Kostfiber5,527,73gram
Fett2,012,81gram
Mettet fett0,270,38gram
Salt0,881,23gram
Pris på oppskriftenKr 0,95Kr 1,33Kroner
Hele oppskriften veier1 680 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Råvarene skal være romtempererte og vannet skal være lunkent, ca 30 °C.

Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen litt vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal være ganske løs, fordi havregryn suger til seg mye væske, så når deigen har hevet en stund vil den bli fastere.

Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 90 minutter.

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to. Trill til runde og jevne boller. La de hvile under plast på bakebordet i ca. 20 minutter.

Del hver bolle i 6 like store biter og form små avlange brød. Pensle brødene med vann og vend de i store havregryn. Legg brødene ganske tett i en langpanne kledd med bakepapir. La brødene etterheve i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse).

Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.

Denne deigen krever en del tid, men det er det som gir den gode smaken. Når en deig får lang hviletid får alle de gode smakene i deigen tid til å lage en god aroma og et saftig resultat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 26023)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Havrerundstykker.Havrerundstykker.
Denne retten har 250,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havreboller med vaniljekrem.Havreboller med vaniljekrem.
Denne retten har 246,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrebriks.Havrebriks.
Denne retten har 208,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove scones 2.Grove scones 2.
Denne retten har 205,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.