Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Havrebrød fra bakerlandslaget



Havrebrød fra bakerlandslaget oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Havrebrød som tar litt tid. Landslagsbaker Erlend Løken Volden står bak denne oppskriften.
Havre har en nøtteaktig smak som gir god smak på brødet.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Skålding

2,2dlvann
110grHavremel

Poolish (fordeig)

2grgjær
1,1dlvann
110grHvetemel

Hoveddeig

3,7dlvann
250grHvetemel
165grsammalt hvete, fin
175grstore havregryn
16grgjær
16grfinmalt havsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Havrebrød fra bakerlandslaget med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier188,232 906,271 453,14Kcal
Protein6,2796,8148,40gram
Karbohydrat34,17527,58263,79gram
Kostfiber4,1964,6932,35gram
Fett2,0131,0315,52gram
Mettet fett0,314,792,39gram
Salt0,9815,107,55gram
Pris på oppskriftenKr 1,02Kr 15,75Kr 7,87.-
Hele oppskriften veier1 544 totalt1 544 pr porsj772 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 brød

Dag 1:
Skålding:
Hell kokende vann over havremelet og rør sammen. Kjøl ned i kjøleskap. Dette gjør du for å binde opp vann som gir saftighet til det ferdige brødet, og for å stoppe den kraftige enzymaktiviteten i havremelet som ellers ville bidratt til at glutennettet i hvetemelet ville blitt ødelagt.

Poolish (fordeig):
Rør gjæren ut i vann i en bolle, og bland melet inn til en jevn røre. La stå til neste dag. Dette skal bidra til å styrke glutennettet, gi økt løft på ovnen, samt bidra med smaksaromaer.

Dag 2:
Hoveddeig:

1. Ha alle ingrediensene minus skåldingen i eltebollen. Elt deigen til du har et nesten ferdigutviklet glutennett i deigen (du skal nesten klare å strekke en ”tyggisboble”-tynn hinne av deigen uten at den sprekker). Nå kan du spe inn havreskåldingen litt og litt, elt deigen jevn og smidig. Skåldingen has i til slutt fordi den er fri for gluten, og has den i til slutt gjør den minst ”skade” på glutennettet.
2. La deigen ligge i eltebollen i 75 - 90 min, dekket av et kjøkkenhåndkle.
3. Ha deigen ut på kjøkkenbenken, og del opp til to like store deigemner. Rundtvirk deigene forsiktig uten å ødelegge deigstrukturen. Prøv å ”samle” deigen mot et senter innunder deigemnet med å rotere deigen mellom hendene. Her må du bruke litt mel.
4. La deigene ligge å hvile i 15 minutt under kjøkkenhåndkle, uten mel under slik at undersiden blir fuktig. Nå skal du forme dem til brød. Snu dem opp-ned med den fuktige siden opp og klem dem forsiktig utover til en halvflat runding, fortsatt uten å ødelegge strukturen. Brett inn 1/3 av deigen mot midten, lim skjøten forsiktig med håndbaken. Brett motsatt side på samme måte, slik at endene møtes i én skjøt. Lim skjøten forsiktig med håndbaken. Snu deigen slik at skjøten kommer ned, og stram deigen mot skjøten med fingrene. Rull de ferdigformede brødene først i en fuktig kjøkkenklut, og så i havregryn. Ha brødene på bakebrett med papir. Dette er en løs og vanskelig deig å jobbe med, og sliter du med utforming kan du fint bruke brødformer.
5. Heves under kjøkkenhåndkle i 45-60 min.
6. Snitt ønsket mønster med en skarp kniv. Sett brødene inn på full varme på ovnen, sett ned til 220 grader med en gang, stekes i ca 40 min.

Bakeren tips:
Når du skal lage selve hoveddeigen må du ha en god kjøkkenmaskin med eltekrok. Ønsket sluttemperatur på deigen er 24 gr, glem fingervarmt vann. Du ønsker lang liggetid og gode smaksaromarer, og da er lite gjær og lav deigtemperatur nødvendig, ellers kommer deigen for fort og gjæren har gjort seg ferdig før bakverket er i ovnen. Når du elter deigen i maskin, skaper friksjonen økt temperatur i deigen. For at du ikke skal komme over 24 gr, bør da både vannet, poolishen og skåldinen være kjøleskapskaldt, i hvertfall på sommeren.

Den høye havreandelen (35%) i brødet og den høye vannandelen (87%) gjør det umulig å unngå litt flate brød. Du vil til gjengjeld sitte igjen med en rik, nøtteaktig havresmak og masse saftighet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31713)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Brød

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Havregrynsbrød 3.Havregrynsbrød 3.
Denne retten har 228,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovbrød med Surmelk.Grovbrød med Surmelk.
Denne retten har 221,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfritt havrebrød.Glutenfritt havrebrød.
Denne retten har 165,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakerlandslagets havrebrød.Bakerlandslagets havrebrød.
Denne retten har 188,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrebrød fra Vigdis.Havrebrød fra Vigdis.
Denne retten har 192,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrebrød fra bakerlandslaget.Havrebrød fra bakerlandslaget.
Denne retten har 188,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt havrebrød.Grovt havrebrød.
Denne retten har 220,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Langpannebrød.Langpannebrød.
Denne retten har 214,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrebrød 2.Havrebrød 2.
Denne retten har 222,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt gulrotbrød.Grovt gulrotbrød.
Denne retten har 214,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Knekkebrød med bygg og valnøtter.Knekkebrød med bygg og valnøtter.
Denne retten har 227,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frokostrundstykker.Frokostrundstykker.
Denne retten har 187,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havregrynsbrød 2.Havregrynsbrød 2.
Denne retten har 216,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helse-rugbrød med frø i trengsel.Helse-rugbrød med frø i trengsel.
Denne retten har 255,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovbrød fra Trøndelag.Grovbrød fra Trøndelag.
Denne retten har 224,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.