Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Havregrynsbrød




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5dlhavregryn
3,75dlvann
2pakketørrgjær
1,25dllunkent vann, ekstra
0,5tssukker
1,25dlvarm melk
1ssbrunt sukker
1tssalt
Ca 10dlhvetemel
0,66dlhavregryn, ekstra


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Havregrynsbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier197,372 673,38133,67Kcal
Protein6,7190,894,54gram
Karbohydrat37,17503,4725,17gram
Kostfiber2,8738,871,94gram
Fett1,7924,251,21gram
Mettet fett0,415,550,28gram
Salt0,527,080,35gram
Pris på oppskriftenKr 1,11Kr 15,03Kr 0,75.-
Hele oppskriften veier1 355 totalt1 355 pr porsj68 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 skiver

(1 brød)

Pensle en 12 x 28 cm brødform med olje eller smeltet smør. Kle bunnen med bakepapir. Bland havregryn og vann i en liten kjele, rør over svak varme i 3 min eller til alt vannet er absorbert og grynene er bløte. Ha dem over i en stor bolle. La dem bli lunkne. Løs opp gjær i ekstra vann, tilsett sukker. Bland gjær, melk, brunt sukker og salt med havregrynene. Tilsett 8 3/4 dl om gangen, til deigen er bløt.

Ha deigen ut på melet bord. Kna den i 10 min, og tilsett om nødvendig mer av hvetemelet til deigen er glatt og smidig. Legg deigen i en stor, lett oljet bolle, og pensle deigoverflaten med olje eller smeltet smør. Dekk bollen med plast og sett den lunt i 1 time eller til deigen har hevet seg godt.

Slå ned deigen og kna den i 1 minutt. Del den i to. Klapp til eller kjevle den ene porsjonen til et 28 x 18 cm rektangel. Rull den løst sammen fra den ene langsiden, og legg deigen i formen med skjøten ned. Del den andre deigporsjonen i tre like deler. Form hver til en 30 cm lang pølse. Flett dem sammen og pensle med vann.

Hell ut ekstra havregryn på bordet og press fletten forsiktig ned i disse. Snu fletten og legg den i formen oppå den første deigen. Strekk fletten forsiktig så den passer. Dekk med plast og la brødet etterheve på et lunt sted i 45 min, eller til det har nådd kanten av formen. Forvarm ovnen til 180 C. Stek brødet i 45 minutter, eller til prøvepinnen kommer tørr ut. La brødet stå i formen i 10 min før du har det ut på rist til avkjøling.

Prøv med smør og syltetøy på. Brødet holder seg godt inntil 4 dager.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12807)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Havregrynsbrød 2.Havregrynsbrød 2.
Denne retten har 216,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovbrød med Surmelk.Grovbrød med Surmelk.
Denne retten har 221,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helse-rugbrød med frø i trengsel.Helse-rugbrød med frø i trengsel.
Denne retten har 255,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frokostrundstykker.Frokostrundstykker.
Denne retten har 187,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skirstad-brød.Skirstad-brød.
Denne retten har 210,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Knekkebrød med bygg og valnøtter.Knekkebrød med bygg og valnøtter.
Denne retten har 227,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovbrød fra Trøndelag.Grovbrød fra Trøndelag.
Denne retten har 224,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havregrynsbrød 3.Havregrynsbrød 3.
Denne retten har 228,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovbrød 2.Grovbrød 2.
Denne retten har 233,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Langpannebrød.Langpannebrød.
Denne retten har 214,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.