Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Heimelaga vossakorv




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5kgstorfekjøt
2,5kgfleskekjøt
25 g salt pr. kg blanding
1literkjøtkraft eller vatn
0,5kgpotetmjøl


Annonse


Næringsdeklarasjon for Heimelaga vossakorv med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier215,4519 444,36Kcal
Protein14,921 346,53gram
Karbohydrat4,50406,13gram
Kostfiber0,087,22gram
Fett15,291 379,92gram
Mettet fett6,11551,43gram
Salt0,2623,42gram
Pris på oppskriftenKr 10,96Kr 989,14Kroner
Hele oppskriften veier9 025 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fleire verksemder på Voss produserer no vossakorv, og pølsa er vide kjend, langt utanfor Voss. Men sentralt står også «hei mepylsa», som vert laga kringom på gardane og elles, og som nok må seiast å stå i ei særstilling. Her finst det naturleg nok mange forskjellige variantar. Marta Nesheim på Voss vil dela si oppskrift med oss:

Mal kjøt og flesk ein gong. Ha i potetmjøl, salt og pepar. Spe i væska og rør deigen godt.
Mal gjennom kvern med pølselur (utan sikte), trekk pølsetar-men innpå, og fyll til pølsestorleik. Klipp av og knyt saman. Heng pølsene på teinar, og så er pølsene klare for røyking. Røyk dei så til dei har fått ein fin, gyllen farge.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18136)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.