Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hel kokt fisk i ovn




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,5kghel fisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hel kokt fisk i ovn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier85,20319,50Kcal
Protein15,9059,63gram
Karbohydrat0,000,00gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett2,409,00gram
Mettet fett0,501,88gram
Salt0,180,68gram
Pris på oppskriftenKr 20,97Kr 78,64Kroner
Hele oppskriften veier1 500 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Her kan du bruke for eksempel laks, ørret, røye, rødspette, piggvar, slettvar eller gjedde.

Det er lettvint å koke fisk i stekeovn, og det egner seg både for stor og små fisk. Fordi fisken inneholder mye vann, er det ikke nødvendig med ekstra kokevann.

Fisken kan dampe i ca 1 time i stekeovn ved 150 C. Da tørker skinnet og beskytter fiskekjøttet, som bevarer all sin smak og saftighet i den lave varmen. Det tørre skinnet er lett å løfte av før servering.

Start med å rense og skylle fisken. Den behøver ikke skrapes. Legg fisken ukrydret i en langpanne eller ildfast fat, alt etter størrelsen. Sett den på nederste ribbe i ovnen.

Mindre fisk på 500-750 g blir ferdig etter ca 50 minutter, større fisk på 60-70 minutter. Fiken er ferdig når fiskekjøttet er hvitt og ugjennomskinnelig, prøv ved ryggbenet med en gaffel

Dekkes fisken med aluminiumsfolie, kan varmen økes til 200 C, og fisken blir ferdig på kortere tid. Den kan også fylles med forskjellige smakstilsetninger, og man får en smaksrik sjy, samtidig som fisken blir saftig.

Start også her med å rense og skylle fisken. Fisk med skjell må skrapes først.

Riv av et stykke aluminiumsfolie som er passe stort til å lage en tett fiskepakke av. Smør folien. Gni inn fisken med 2 ts salt både inn- og utvendig. Legg den midt på foliearket. Krydre med 1-2 krm grovstøtt pepper. Legg kryddergrønt i form av dill eller persille og ½ løk eller purreskiver inni eller ved siden av fisken. Brett folien sammen til en tett pakke.

Legg pakken eller pakkene i en langpanne eller ildfast fat. Eller legg fisken på et stykke folie i langpannen. Hell litt vann i pannen og dekk den med folie. Sett den på nederste ribbe i ovnen.

Kok mindre fisker, 3-4 cm tykke i ca 30 minutter, større fisker 35-40 minutter og stort laksestykke ca 50 minutter.

Flere mindre eller større fisker kan også legges på fat dekket med folie. Fyll i tilfelle med ovenstående ingredienser og legg fiskene på et smurt ildfast fat eller i langpanne som dekkes med aluminiumsfolie. Sett fisken på nederste ribbe i ovnen og kok den som ovenfor. Beregn 5-10 minutter lengre tid ved 200 C hvis det er mye fisk. Ta bort folien og prøv ved ryggbenet med en gaffel.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11956)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gratinert fiskefilet 1.Gratinert fiskefilet 1.
Denne retten har 196,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskegrateng 4.Fiskegrateng 4.
Denne retten har 132,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt lyr.Ovnsbakt lyr.
Denne retten har 116,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskegrateng med makaroni.Fiskegrateng med makaroni.
Denne retten har 144,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.