Hel kokt fisk i ovn

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 1,5kghel fisk

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 85,2 Kcal
Protein 15,9 g
Fett 2,4 g
Karbo 0 g
Pris 20,97.- kr

Fremgangsmåte:

Her kan du bruke for eksempel laks, ørret, røye, rødspette, piggvar, slettvar eller gjedde.

Det er lettvint å koke fisk i stekeovn, og det egner seg både for stor og små fisk. Fordi fisken inneholder mye vann, er det ikke nødvendig med ekstra kokevann.

Fisken kan dampe i ca 1 time i stekeovn ved 150 C. Da tørker skinnet og beskytter fiskekjøttet, som bevarer all sin smak og saftighet i den lave varmen. Det tørre skinnet er lett å løfte av før servering.

Start med å rense og skylle fisken. Den behøver ikke skrapes. Legg fisken ukrydret i en langpanne eller ildfast fat, alt etter størrelsen. Sett den på nederste ribbe i ovnen.

Mindre fisk på 500-750 g blir ferdig etter ca 50 minutter, større fisk på 60-70 minutter. Fiken er ferdig når fiskekjøttet er hvitt og ugjennomskinnelig, prøv ved ryggbenet med en gaffel

Dekkes fisken med aluminiumsfolie, kan varmen økes til 200 C, og fisken blir ferdig på kortere tid. Den kan også fylles med forskjellige smakstilsetninger, og man får en smaksrik sjy, samtidig som fisken blir saftig.

Start også her med å rense og skylle fisken. Fisk med skjell må skrapes først.

Riv av et stykke aluminiumsfolie som er passe stort til å lage en tett fiskepakke av. Smør folien. Gni inn fisken med 2 ts salt både inn- og utvendig. Legg den midt på foliearket. Krydre med 1-2 krm grovstøtt pepper. Legg kryddergrønt i form av dill eller persille og ½ løk eller purreskiver inni eller ved siden av fisken. Brett folien sammen til en tett pakke.

Legg pakken eller pakkene i en langpanne eller ildfast fat. Eller legg fisken på et stykke folie i langpannen. Hell litt vann i pannen og dekk den med folie. Sett den på nederste ribbe i ovnen.

Kok mindre fisker, 3-4 cm tykke i ca 30 minutter, større fisker 35-40 minutter og stort laksestykke ca 50 minutter.

Flere mindre eller større fisker kan også legges på fat dekket med folie. Fyll i tilfelle med ovenstående ingredienser og legg fiskene på et smurt ildfast fat eller i langpanne som dekkes med aluminiumsfolie. Sett fisken på nederste ribbe i ovnen og kok den som ovenfor. Beregn 5-10 minutter lengre tid ved 200 C hvis det er mye fisk. Ta bort folien og prøv ved ryggbenet med en gaffel.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 9857 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,7 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 11956)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!