Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helgrillet lam 2



Helgrillet lam 2 oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stklam
Utstyr:
Flatgrill med tilhørende stativ og stekespyd
Tynn ståltråd
Knipetang
Rosesaks
Utbeningskniv
Pensel m/ langt skaft
2 steketermometer
Ca 25kggrillkull.Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Oppskjærskniv
Stor skjærefjøl
Jernrive


Annonse


Kalorier og næringsinnhold i Helgrillet lam 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier104,1020 403,60680,12Kcal
Protein21,304 174,80139,16gram
Karbohydrat0,000,000,00gram
Kostfiber0,000,000,00gram
Fett2,10411,6013,72gram
Mettet fett0,000,000,00gram
Salt0,1222,540,75gram
Pris på oppskriftenKr 13,01Kr 2 549,96Kr 85,00.-
Hele oppskriften veier19 600 totalt19 600 pr porsj653 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 porsjoner

Ordet Asado kommer fra Argentina og betyr helsteking av lam. Helgrillet lam er til de store anledningene i løpet av sommeren. Det er enkele enn du tror å grille et helt lam, poenget er å steke varsomt over forholdsvis svak varme og over lang tid. Dette gjør kjøttet ekstra saftig og mørt - praktisk talt hver bit av lammet kan spises.

Slik velger du lammekjøtt:
Den ideelle størrelsen for grilling er et lam på 15-20 kg. Det er mat nok til 30-40 personer. Beregn 500 g kjøtt per person. Lammet bør være rundt og kjøttfullt med en jevn fetthinne utenpå.

Slik forbereder du:
1. For å helsteke et lam på 15-20 kg trenger du et solid grillstativ, hvor du kan feste lammet godt, og enkelt kunne vende det over grillen.

2. Lammet må være tint, og gjerne litt temperert før du begynner.
3. Knip over ribbenene helt inne ved ryggraden, slik at ribbene kan brettes ut.
4. Legg stekespydet i buken inntil ryggraden, og fest det på 5 steder med ståltråd. Ståltråden stikkes gjennom ryggen, rundt spydet, og vris/strammes på innsiden ved hjelp av en tang.
Stikk ett steketermometer inn i låret, bakfra - og ett foran, mellom bog og bryst.

Slik tenner du opp:
Tenn opp en real haug, ca.10 kg, kull i midten av grillen. Når det er blitt skikkelige glør, rakes kullene ut under forparten og bakparten for at ikke midtparten skal bli for hardt stekt. Det går med ca. 20 kg kull i steking under normale værforhold.

Slik griller du:
1. Løft stekespydet med lammet opp på stativet, og pensle med marinaden. Stekehøyden reguleres etter varmen på grillen.
2. Grill "aktivt", dvs så nær varmen som mulig uten at kjøttet blir brent. Da er grilltiden 2 1/2 - 3 timer på et 18 kg lam. Med større lam eller mer "passiv" grilling må du beregne lengre steketid. Snu lammet og pensle med marinade hvert 5. minutt. Marinaden trekker godt inn i kjøttet og gir god smak, samtidig som den virker dempende på temperaturen i kjøttet.
3. Pass alltid på å fylle på mer trekull når varmen dabber av. Fra tid til annen vil fett dryppe ned i glørne og flamme opp. Dette bør slukkes straks med en jernrive, glorake, eller med vann fra en dynkeflaske.
4. Ved kjernetemperatur på 62°C er kjøttet rosa, ved 70°C er det gjennomstekt.

Slik deler du opp lammet:

Bogene:
Ta tak i knokene, skjær inn mellom bog og bryst samtidig som bogen trekkes forsiktig utover mens du skjærer.

Lårene:
Hold i knoken og skjær langs med halen inn mot hoftebenet samtidig som låret trekkes ut til siden. Bruskfestet vil slippe, og låret kan skjæres av.

Skjær av begge sidene der benene ble kneppet over. Skjær opp ribbene mellom benene.
Løft ryggen av spydet og skjær filetene løs fra ryggbenet. Skjæres i litt tykke skiver.
Skjær kjøttet fra bogene og lårene, og la gjestene få smake på både bog/lår, ribbe og filet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20423)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grillspyd med lam og pære.Grillspyd med lam og pære.
Denne retten har 90,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakte lammekoteletter.Foliebakte lammekoteletter.
Denne retten har 278,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet lammesteik med hvitløk og bacon.Grillet lammesteik med hvitløk og bacon.
Denne retten har 209,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk spidd.Indisk spidd.
Denne retten har 216,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk spyd.Indisk spyd.
Denne retten har 176,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet lammeribbe 2.Grillet lammeribbe 2.
Denne retten har 223,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter med hvitløksaus.Lammekoteletter med hvitløksaus.
Denne retten har 181,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammesatay fra Malaysia 2.Lammesatay fra Malaysia 2.
Denne retten har 119,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helgrilling av lam (Asado).Helgrilling av lam (Asado).
Denne retten har 104,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede lammekoteletter.Grillede lammekoteletter.
Denne retten har 271,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet lammestek med lime.Grillet lammestek med lime.
Denne retten har 161,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet lammelår i skiver.Grillet lammelår i skiver.
Denne retten har 177,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammeskiver med indisk vri.Lammeskiver med indisk vri.
Denne retten har 291,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede lammeskiver.Grillede lammeskiver.
Denne retten har 194,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammecarré og lammekoteletter med rissalat.Lammecarré og lammekoteletter med rissalat.
Denne retten har 191,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.