Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helstekt kalkun



Helstekt kalkun oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Helstekt kalkun er et vakkert og imponerende syn på matbordet. Følger du denne oppskriften vil du garantert oppnå et smakfullt og saftig resultat.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storkalkun, ca. 6 kg
2sssmeltet smør
1tssalt
0,5tspepper

Sviske- og eplefyll:

1stkløk i båter
250grsvisker
3stkepler i biter

Kyllingpostei

350grkyllinglever
1sssmør eller olje til steking
300grkyllingkjøtt fra lår eller filet
3stkegg
3sskonjakk
1knivsoddCayennepepper
0,5tstimian
50stkpistasjnøtter (andre nøtter?), grovhakket
evt salt og kvernet pepper
50grgåselever i biter
salt og kvernet pepper

Fløtesaus

1literkalkunkraft
Ca 3sshvetemel
2dlkremfløte
salt og hvit pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Helstekt kalkun med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106,65633,97Kcal
Protein16,0095,11gram
Karbohydrat2,5214,98gram
Kostfiber0,462,73gram
Fett3,4020,21gram
Mettet fett1,549,15gram
Alkohol0,15 %
Salt0,362,12gram
Pris på oppskriftenKr 10,95Kr 65,09Kroner
Hele oppskriften veier7 133 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin kalkunen i kjøleskap/kjølerom, eller på et annet kjølig sted. Husk at det tar fra 1 1/2 - 2 døgn å tine en kalkun.
Når kalkunen er tint, skal innmatposen som ligger inni kalkunen tas ut. Av innmaten koker du kraft, som er en god basis for saus. Fyll kalkunen med løk, svisker og eplebåter. Bind den opp ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til. Bind lårene sammen ved benknokene. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper.

Legg kalkunen på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Ha litt vann i pannen under steking, slik at stekesjyen ikke fordamper. Stekesjyen skal brukes i sausen for å gi ekstra god smak. Stek kalkunen i stekeovnen ved 160 °C i 1/2 time pr. kilo. En kalkun på 6 kilo trenger altså 3 timers steketid.

Bruk en spiss, skarp kniv og skjær ned langs langs hele brystbenet. Likeledes skjærer du et snitt på yttersiden fra vingefestet mot lårfestet, til brystfileten er løs. Skjær den så i ca. 1/2 cm tykke skiver. Samle skivene som til en hel filet igjen, og legg dem tilbake på skroget. Kalkunen er nå klar til servering! Ved annen gangs servering skjæres lårene fra, benes ut og deles opp. Alternativt kan hele kalkunen skjæres opp på forhånd, men da mister du anledningen til å sende rundt festpyntet kalkun…

Koke kraft:
Brun innmaten i smør i en kjele. Hell over kaldt vann til innmaten er dekket. Kok opp og skum av. For å få ekstra god kraft tilsetter du litt oppdelt løk og gulrot. La kraften trekke 1 - 2 timer.
Bland silt sjy og kraft og mål opp hvor mye det blir.
Tilsett eventuelt hønsebuljong, det vil si vann og buljongterning, slik at du får nok kraft til sausen. Dette kan du gjerne gjøre på forhånd, så det ikke blir for hektisk i "innspurten".

Kyllingpostei
Rens kyllingleveren og fjern så mye av hinnene som mulig. Smelt smøret og stek kyllingleveren raskt. Dryss over litt salt og pepper. Avkjøl helt.
Skjær kyllingkjøttet i biter og kjør kjøtt og lever til farse i hurtigmikser. Tilsett egg, konjakk, kajenne og timian. Vend inn nøtter og evt. gåselever og krydre med salt og pepper. Fyll massen i en eller flere passende former. Sett formene i kokende vannbad og dekk dem med aluminiumsfolie. Bak posteien i ovnen ved 175 °C i ca 45 minutter. Avkjøl posteien under lett press.

Tips:
Posteien kan også serveres som en forrett, eller på julebordet. Server den da på grovt brød med litt salat og rødløkmarmelade eller ripsgelè.

Fløtesaus
Kok ut langpannen og sil sjyen. Mål opp 1 liter sjy og kraft og kok opp.
Rør ut hvetemel med vann til en tykk, flytende blanding. Pass på at det ikke er klumper. Tilsett litt etter litt i kraften under kraftig røring. La sausen småkoke i minst 5 minutter for å koke bort melsmak. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.

Ekstratips for sauser:
Du kan også lage fløtesaus av posesaus. Rør ut pulveret med kraft og stekesjy i stedet for vann. En skvett med fløte vil gjøre sausen godt. På samme måte kan du lage andre gode sauser basert på sauseposer, f.eks. kantarell- og sjampinjongsaus.
Tilsett sjampinjong i skiver som er frest i smør og krydret med litt salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 25294)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Appelsinglasert påskekalkun (kald).Appelsinglasert påskekalkun (kald).
Denne retten har 135,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål.Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål.
Denne retten har 100,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunmedaljong ”black and white”.Kalkunmedaljong ”black and white”.
Denne retten har 106,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surf and turk.Surf and turk.
Denne retten har 106,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt kalkunfilet.Fylt kalkunfilet.
Denne retten har 72,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med grønnsakkompott.Helstekt kalkunbryst med grønnsakkompott.
Denne retten har 80,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.
Denne retten har 81,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med brødstuffing og fløtesaus.Helstekt kalkun med brødstuffing og fløtesaus.
Denne retten har 151,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med pistasjesaus.Kalkunfilet med pistasjesaus.
Denne retten har 135,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet fylt med frukter.Kalkunfilet fylt med frukter.
Denne retten har 122,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun juleskinke.Kalkun juleskinke.
Denne retten har 159,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunfilet.Helstekt kalkunfilet.
Denne retten har 125,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun.Kalkun.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffing.Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffin.
Denne retten har 136,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun med parmesan i stekeovn.Kalkun med parmesan i stekeovn.
Denne retten har 170,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.