Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser



Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Den ultimate fuglen til nyttår og påske. Her er flere alternativer og sauser, så velg etter hva man har av råvarer.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
(beregn ca 500 g pr person)
1stkkalkun på ca 5 kg
1dashsmør til pensling
salt og hvit pepper

Kalkunstuffing (fyll):

1stkfinhakket løk
150grsjampinjong i skiver
400grkvernet kalkunkjøtt
1dashsmør til steking
1bunt(er)persille
1stkegg
1tssalt
0,5tspepper

Fruktstuffing:

100grloffterningerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkfinhakket rødløkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsmør til steking
1stkfennikel i små terningerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 2,5stkepler i terningerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlrosinerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dltørkede aprikoser i strimlerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stkeggIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,75tssaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,25tshvit pepperIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Fløtesaus:(8-10 porsjoner)

1literstekesjy og kraft kokt på innmatIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
5sshvetemel
3dlfløteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
salt og hvit pepper

Madeirasaus:(8-10 porsjoner)

4stksjalottløk
1dashsmør til steking
2sstomatpuré
4sshvetemel
1literstekesjy og kraft kokt på innmat
2,5dlmadeira
3sssoyasaus
salt og hvit pepper
3sssmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Soya
Spor-av-melk
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier100,76818,25Kcal
Protein15,46125,55gram
Karbohydrat2,0216,40gram
Kostfiber0,161,30gram
Fett2,8022,74gram
Mettet fett1,4011,37gram
Alkohol0,76 %
Salt0,544,38gram
Pris på oppskriftenKr 11,52Kr 93,55Kroner
Hele oppskriften veier8 121 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kalkun får du kjøpt fra 4 til 7,4 kilo. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig sted, helst i kjøleskap. Det tar 2 døgn å tine en middels stor kalkun.

Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen. Fyll kalkunen eventuelt med stuffing.

Fyllet kan også stekes i en ildfast form ved siden av kalkunen. Bind sammen vinger og ben på fuglen for å få jevn steking.
Pensle med smør tilsatt salt og pepper.Legg kalkunen på rist over langpannen og hell på vann så langpannen så vidt dekkes. Fyll evt på med mer vann under stekingen. Er kalkunen ekstra stor, kan den legges rett i langpannen. Stek kalkunen ved 160 °C, beregn 1/2 time steketid pr kg pluss 1/2 time når kalkunen er fylt. Er du i tvil om kalkunen er ferdig stekt stikker du en spiss kniv inn ved lårfestet. Siver det ut klar kjøttsaft er kalkunen også “klar”.

Sil sjyen som har dannet seg i langpannen under stekingen. Stekesjyen brukes i sausen sammen med kraften som er kokt på innmaten.

La kalkunen “hvile” ca 20 minutter før oppskjæring. Skjær ut brystfiletene langs hele brystbenet. Skjær et snitt på yttersiden fra vingefestet mot lårfestet, til brystfileten er løs. Skjær brystfiletene i ca 1/2 cm tykke skiver. Legg alt tilbake på skroget og server. Ved annengangs servering skjæres lårene fra, benes ut og deles opp.

Kalkunstuffing (fyll):
Rist løk og sjampinjong lett i smør. Bland det med kvernet kalkunkjøtt. Tilsett hakket persille, egg, salt og pepper. Fyll stuffingen i kalkunen eller stek den i en ildfast form ved siden av. Hvis stuffingen stekes i en form for seg beregnes steketiden til 3/4 - 1 time.

Fruktstuffing:
Rist loffterninger og løk i litt smør. Tilsett fennikel, epler, rosiner og aprikoser. Rør inn eggene for å binde massen sammen. Smak til med salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen eller stek den i en ildfast form ved siden av i ca 40 minutter.

Servering:
Skal kalkunen serveres varm med stuffing smaker det også godt med kokte grønnsaker sammen med en god saus og kokte poteter.

Fløtesaus:
Kok opp silt stekesjy og kraft kokt på innmat. Tilsett hvetemel ristet ut i litt vann. La sausen småkoke ca 5 minutter. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.

Madeirasaus:
Finhakk løken og fres den i smør i en kjele til den er blank
. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen.
Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca 10 minutter før den siles. Visp inn 3 ss smør rett før servering, for å få sausen blank.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Prior
(Intern: 23575)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt kalkun med urter.Stekt kalkun med urter.
Denne retten har 104,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun enkel.Helstekt kalkun enkel.
Denne retten har 109,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.
Denne retten har 81,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med kirsebærstuffing.Helstekt kalkun med kirsebærstuffing.
Denne retten har 108,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og spinat.Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og .
Denne retten har 132,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtestekt kalkunfilet på julevis.Urtestekt kalkunfilet på julevis.
Denne retten har 117,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunmedaljong med rødvinssaus.Kalkunmedaljong med rødvinssaus.
Denne retten har 129,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun- og lakseflette.Kalkun- og lakseflette.
Denne retten har 161,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtestekt kalkunbrystfilet 2.Urtestekt kalkunbrystfilet 2.
Denne retten har 78,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronstekt kalkunfilet.Sitronstekt kalkunfilet.
Denne retten har 112,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet på partyseng.Kalkunfilet på partyseng.
Denne retten har 126,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med linsesalat.Helstekt kalkun med linsesalat.
Denne retten har 136,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssa.Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portv.
Denne retten har 107,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med bakt gresskar.Kalkunfilet med bakt gresskar.
Denne retten har 52,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt bulgurstuffet kalkun med sauternesaus.Helstekt bulgurstuffet kalkun med sauternesau.
Denne retten har 109,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.