Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssa



Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssa oppskrift.
Fotograf: Alf Børjesson

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5kgkalkun, 500 g pr person
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør1 ts hønsebuljon
5dlvarmt vann

kirsebærstuffing:

100grgrovbrød
1,5dlkremfløte
400grkvernet kalkunkjøtt
1stkløk
2sssmør
1stkegg
1sskonjakk
1feddhvitløk
0,5stklaurbærblad
2tshakket timian
1,5tspepper
1knivsoddmuskat og kanel
2sshakket persille
1ssworcestershiresaus
100grstenfrie kirsebær

Portvinssaus til 8 personer:

8dlkraft
4sshvetemel + 1 dl kaldt vann
2dlfløte
2dlportvin
1ssDijonsennep
1dashsalt
1dashpepper
evt. Sukkerkulør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssa med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier107,20671,63Kcal
Protein14,6191,54gram
Karbohydrat1,9712,34gram
Kostfiber0,201,25gram
Fett4,0725,50gram
Mettet fett2,2514,10gram
Alkohol0,55 %
Salt0,352,19gram
Pris på oppskriftenKr 10,86Kr 68,04Kroner
Hele oppskriften veier6 265 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stell kalkunen som anvist på esken. Husk å ta ut innmatposen. Stek kalkunen ved 160 C i 30 minutter pr. kg pluss 30 minutter når kalkunen er fylt.

Etter ca 30 minutters steking helles 5 dl varmt vann, tilsatt 1 ts hønsebuljong, i langpannen. Etterfyll om nødvendig. Øs gjerne litt av dette over kalkunen noen ganger i løpet av stekingen.

Kok kraft av innmaten, som du fant inni kalkunen, på følgende måte:

Brun innmaten i smør i en kjele. Hell over kaldt vann til innmaten er dekket. Kok opp og skum av. For å få ekstra god kraft tilsetter du litt oppdelt løk og gulrot. La kraften trekke 1-2 timer. Etter endt steking av kalkunen siles sjyen og brukes i sausen.

Bland silt sjy og kraft og mål hvor mye det blir. Tilsett eventuelt hønsebuljong, det vil si vann og buljongterning, slik at du får nok kraft til sausen.

Lag kirsebærstuffingen ved først å smuldre brødet og hell over kremfløten. La det trekke til brødet har sugd opp all fløten. Bland kvernet kalkunkjøtt og brødblandingen godt. Finhakk løken og surr den blank i smøret. Bland den i farsen sammen med resten av ingrediensene. Bland forsiktig inn bærene. Fyll kalkunen. Fyllet kan også stekes ved siden av.

Lag sausen ved å møle opp 8 dl sjy og kraft kokt på innmaten. Kok opp kraften og sil i hvetemelsjevning; hvetemel ristet sammen med vann i glass med skrulokk.

La sausen småkoke ca 5 minutter. Ha i fløte, portvin og sennep. Smak sausen til med salt og pepper.

Som tilbehør foreslås rosenkål anrettet rundt rødkål som en tilsatt finhakket surret løk, friske eller hermetiske, hakkede fikner og litt frisk, revet ingefær. Portvinssaus og kokte poteter.

Pynt gjerne fatet med halve. kirsebærglaserte epler; kirsebærgelé laget med halve mengden vann som er helt over lettkokte epler, pærer med hele kirsebær, oppskåret stuffing og kristtornblader.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11999)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt kalkun med urter.Stekt kalkun med urter.
Denne retten har 104,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert og stekt kalkunfilet.Marinert og stekt kalkunfilet.
Denne retten har 141,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunfilet.Helstekt kalkunfilet.
Denne retten har 125,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med druesaus.Kalkunfilet med druesaus.
Denne retten har 109,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med bakte poteter.Helstekt kalkunbryst med bakte poteter.
Denne retten har 113,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Farsert kalkunfilet med portvinssaus.Farsert kalkunfilet med portvinssaus.
Denne retten har 103,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert og fylt kalkunbryst.Marinert og fylt kalkunbryst.
Denne retten har 114,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chiliglasert kalkunfilet.Chiliglasert kalkunfilet.
Denne retten har 226,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun juleskinke.Kalkun juleskinke.
Denne retten har 159,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.
Denne retten har 81,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun.Kalkun.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med waldorfsalat.Kalkunfilet med waldorfsalat.
Denne retten har 175,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronstekt kalkunfilet.Sitronstekt kalkunfilet.
Denne retten har 112,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunsatay med couscous.Kalkunsatay med couscous.
Denne retten har 168,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunbryst med løk og sjampinjong.Kalkunbryst med løk og sjampinjong.
Denne retten har 89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.