Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helstekt kalvefilet



Helstekt kalvefilet oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grfilet av kalv indre- eller ytrefilet
4ssfrisk hakket timian
1tssalt
0,5tsgrovmalt pepper
1ssolje
1sssmør

Grønnsaker:

Ca 2,5stkpaprika rød, gul, orange
2stkvårløk evt. 1 purre
4stang(stenger)stangselleri
1sssmør

Saus:

1stksjalottløk
0,5sssmør
4dlkalvefond
2dlchampagne eller musserende vin
2ssmaisenna utrørt i litt kaldt vann (1/2 dl)
2sscrème fraîche
0,25tssalt
0,25tspepper, nykvernet

Ovnsbakte poteter:

Ca 9stkpoteter
litt olje til pensling
1tssalt
Ca 1,5sstimian, finhakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Helstekt kalvefilet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier85,20686,45Kcal
Protein6,4952,29gram
Karbohydrat6,8655,27gram
Kostfiber1,038,30gram
Fett2,8322,80gram
Mettet fett1,4912,00gram
Alkohol0,61 %
Salt0,685,46gram
Pris på oppskriftenKr 11,66Kr 93,94Kroner
Hele oppskriften veier3 223 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vend kjøttet i finhakket timian, salt og pepper. Ha olje og smør i en panne og la pannen blir god og varm før du legger kjøttet i.
La kalvefiletene få en fin stekeskorpe rundt det hele. Legg filetene over i et ildfast fat eller en langpanne og etterstek kjøttet på 175 grader i stekeovnen. La kjøttet steke i ca. 10 - 15 minutter avhengig av hvor tykk fileten er og hvor rosa du ønsker kjøttet. Bruk gjerne steketermometer. Når termometeret viser 62 grader er kjøttet rosa. La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det opp.

Grønnsaker:
Grønnsakene kuttet i strimler og freses i en panne i ca. 5 minutter.

Saus:
Skrell og finhakk sjalottløken. Fres sjalottløken blank i smør i en varm panne. Hell over kalvefond og champagne, kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sil sausen og ha den tilbake i kasserollen. Tilsett maisenna utrørt i litt kaldt vann og kok opp under omrøring. Visp inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter:
Vask potetene godt og del dem i båter. Pensle med olje i bunnen av en langpanne eller ildfast form og legg potetbåtene over. Dryss over salt og timian. Stekes ved 200°C i 15-20 minutter. Kjenn etter om potetene er møre med en spiss kniv.

Server kalvefileten skåret i små biffer med freste grønnsaker, potetbåtene og champagnesausen.

Tips:
Sett stekeovnen på 175 grader. Brun kjøttet først og la det steke i ovnen. I mellomtiden gjør du klar potetene. Når du tar ut kjøttet og lar det hvile, setter du inn potetene i stekeovnen. Mens potetene steker og kjøttet hviler lager du sausen og grønnsakene. Det vil sive ut noe kjøttkraft når kjøttet hviler, og det kan du helle over i sausen da det gir kjempegod smak.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20563)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker, potetpurè og ribbesjy.Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svine.
Denne retten har 212,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellrerirot, li.Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellreriro.
Denne retten har 122,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sherrysaus.Kalvefilet med sherrysaus.
Denne retten har 100,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt kalvebryst.Ovnsbakt kalvebryst.
Denne retten har 116,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek fra Sardinia.Kalvestek fra Sardinia.
Denne retten har 83,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet.Helstekt kalvefilet.
Denne retten har 85,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek 2.Kalvestek 2.
Denne retten har 124,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.