Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helstekt kalvelever i gryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgkalvelever
2ssmargarin eller smør
1tssalt
2krmpepper
3dlvann,kokende
0,5dlfløte

Saus:

5dlsjy
3sshvetemel
0,5dlvann
0,5dlfløte
1sssherry eller ublandet solbærsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Helstekt kalvelever i gryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier105,29358,93Kcal
Protein10,0834,36gram
Karbohydrat2,649,00gram
Kostfiber0,060,20gram
Fett5,9720,35gram
Mettet fett2,347,98gram
Alkohol0,08 %
Salt0,732,49gram
Pris på oppskriftenKr 4,52Kr 15,41Kroner
Hele oppskriften veier2 045 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Trekk hinnen av leveren. Skyll leveren, tørk den med husholdningspapir. Brun fettet i en gryte eller stekepanne. Legg i leveren og brun den på alle sider i middels sterk varme. Snu den med skjeer eller sleiver slik at overflaten forblir hel, og det ikke renner ut noe kjøttsaft.

Krydre leveren og spe ved siden av med litt av vannet. Etterstek under lokk på svak varme i 40-50 minutter. Spe av og til med resten av vannet og fløten. Snu leveren etter halve steketiden. Stek ikke leveren for lenge, da blir den hard og tørr. Stikk gjerne inn et kjøttermometer, leveren er ferdig når temperaturen viser 80 C.

Ta opp leveren og hold den varm. Dekk den med aluminiumsfolie.

Sil og mål opp sjyen til sausen. Visp ut melet med vann og litt av fløten. Kok opp sjyen og resten av fløten. Rør ned jevningen og la koke i 3-5 minutter. Smak til med litt sherry eller solbærsaft. Sausen skal ha mild og fyldig smak.

Skjær leveren i tynne skiver, legg dem på serveringsfat og hell over litt av sausen.

Server med kokte poteter og kokte grønnsaker, for eksempel erter, aspargesbønner, rosenkål eller grønn salat, rørte tyttebær eller ripsgelé og sylteagurk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10103)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Udyrets livrett.Udyrets livrett.
Denne retten har 95,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.