Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helstekt kalvemørbrad med tomatsaus og artiskok-salat




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 650grKalvemørbrad
1sssmør
1ssolje
1dashsalt
1dashpepper
0,5kgtomater
50grsoltørkede tomater
50grrøkt bacon i ca. 1 cm. tykke skiver
2feddhvitløk
4kvist(er)timian
100grsjalottløk
Ca 1,5ssbalsamico eller andre rødvinseddik
1tshonning
1dashsalt
1dashpepper
0,5kgsmå poteter
2ssolivenolje
0,5stksitron
200grsyltet artiskokker i olje (evt. artiskokker i lake på boks)
1bunt(er)ruccola-salat
1stkhel parmesanost ca 50 g.
1stk litehvetebrød


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-lupiner
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Helstekt kalvemørbrad med tomatsaus og artiskok-salat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier133,61914,53Kcal
Protein8,8360,44gram
Karbohydrat14,63100,14gram
Kostfiber1,5710,75gram
Fett4,0727,86gram
Mettet fett1,469,99gram
Salt0,463,15gram
Pris på oppskriftenKr 11,58Kr 79,26Kroner
Hele oppskriften veier2 738 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brun kalvemørbraden på alle sider på en stekepanne i smør og olje. Krydre med salt og pepper, ta den av pannen og legg den i en liten langpanne eller et ildfast fat. Sett fatet i en 150 grader varm ovn i ca 20 minutter. Brukes steketermometer, settes det inn i midten av mørbraden fra siden, til sentrumstemperaturen er 55-60 grader for rosa eller 65-68 grader hvis mørbraden ønskes gjennomstekt. Den ferdigstekte mørbrad skal hvile i 20 minutter, før der skjæres skiver av den på tvers av kjøttrådene.

Legg de soltørkede tomater i en skål og hell kokende vann over. Sett en gryte over med vann. Skyll de friske tomater, skjær blomsten av og lag et kryds med en skarp kniv øverst i tomatene. Kok dem et par minutter i gryten og ta dem opp, så er skinnet akkurat til å flå av. De flådde tomater skjæres i terninger på ca 1x1 cm.

Skjær baconskivene i terninger også 1x1 cm. og svisj dem i en gryte sammen med finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og timianblade. Ha tomat-terningene i den samme gryte og de oppbløtte tomater, hell vannet de har ligget i med av. La nå tomatsausen småkoke i ½ time, sped evt. med litt vann. Når den ½ time er gått, piskes sausen jevn med et pisk og smakes til med balsamico, honning, salt og pepper.

Kok potetene i 20 minutter i lettsaltet vann. Skrell dem og skjær dem i små båter. Del de syltet artiskokker i stykker på størrelse med potetbåtene. Bland en dressing av olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Skyll ruccolasalaten og riv den i mindre stykker. Bland potetbåter, artiskokkstykker og salat sammen i en skål, hell dressingen over og dryss til sist skiver av parmesanost over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22798)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker, potetpurè og ribbesjy.Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svine.
Denne retten har 212,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek 2.Kalvestek 2.
Denne retten har 124,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt kalvebryst.Ovnsbakt kalvebryst.
Denne retten har 116,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellrerirot, li.Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellreriro.
Denne retten har 122,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek fra Sardinia.Kalvestek fra Sardinia.
Denne retten har 83,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet.Helstekt kalvefilet.
Denne retten har 85,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sherrysaus.Kalvefilet med sherrysaus.
Denne retten har 100,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.