Helstekt kylling med løkstuffing

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkkylling, ca 1000 g
Ca 2,5stkløk
smeltet smør
tilsatt salt og pepper

Fremgangsmåte:

Legg kyllingen i en ildfast form. Rens løk og skjær dem i båter. Fyll noen av løkbåtene inne i hulrommet på kyllingen og dryss resten i formen. Bind sammen kyllinglårene med hyssing. Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt, pepper og eventuelt et urtekrydder. Sett kyllingen inn i ovnen ved 160 °C og stek den i ca. 1 1/2 time.

Du kan kontrollere om kyllingen er ferdig ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet. Hvis kjøttsaften som kommer ut er rødfarget, bør kyllingen steke litt til. La kyllingen "hvile" noen minutter før den skjæres opp.

Server med kokte poteter eller potetbåter stekt i en ildfast form den siste halve timen sammen med kyllingen.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 84,48 Kcal
Protein 15,71 g
Fett 1,48 g
Karbo 1,77 g
Pris 4,83.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
Oppskriften har hatt 2069 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118968104)

Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!