Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helstekt stokkand med appelsinsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkstokkand
1dashsalt
1dashpepper
1tstimian
2stkgulrøtter
0,5stksellerirot
1stkløk
8stkappelsiner
0,5dlvineddik
2sssukker
5dlkraft
3sshvetemel

Stekte epler:

2stkepler, røde
2sssukker
50grsmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Helstekt stokkand med appelsinsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier208,612 090,32Kcal
Protein6,3263,33gram
Karbohydrat5,2752,81gram
Kostfiber0,808,02gram
Fett17,85178,86gram
Mettet fett5,4754,81gram
Salt0,262,65gram
Pris på oppskriftenKr 7,74Kr 77,56Kroner
Hele oppskriften veier4 008 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ribb endene og rens dem. Ta vare på hals, krås, hjerte, lever og vingespisser. Del appelsinene i båter og putt båtene inn i anda. Bind anda opp med hyssing og gni den inn med salt, pepper og timian.

Rens gulrøtter, selleri og løk. Kutt disse i terninger og legg dem i en avnspanne sammen med vinger, hals og innmat fra anda. Slå over 2 dl vann. Legg anda på toppen med brystet opp.

Forvarm ovnen til 200 C. Stek anda i 1 ½ time.

Når anda er ferdig, koker du ut ovnspanna med saften fra fire appelsiner, vineddik og kraft. Brun sukkeret i en gryte og slå den utkokte kraften fra stekingen over uten at den er silt. Kok alt i 30 minutter.

Sil kraften over i en ny kjele og sett den til side, slik at fettet samler seg på toppen. Sikt over hvetemelet. Ikke rør i kjelen før melet har bundet seg med andefettet og sunket til bunnen. Rør nå kraftig med visp slik at melet blandes helt inn. Nå kan sausen kokes opp. La sausen koke i 15 minutter. Smak den til med salt og pepper og eventuelt mer presset appelsin.

Mens sausen koker deler du opp anda. Skjær først ut brystfiletene og del dem i skiver. Ta deretter av lårene og del disse i to. Hold alt varmt.

Del eplene i båter og fjern kjernehus. Brun smøret i en panne. Smelt sukkeret i smøret og stek eplene pent brune i det.

Anrett andestykkene sammen med epler. Server gjerne kokt broccoli og surkål eller rødkål ved siden av. Stekte poteter er også godt til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7992)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.