Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Helstekte hjortehjerter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grhjerter
1dashsalt
1dashpepper
20grsmør

Fyll:

20grsmør
2bunt(er)persille
1dashsalt
pepper.

Videre:

1dlkremfløte
1dlviltbuljong
0,5ssmel til jevning


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Helstekte hjortehjerter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier146,34335,01Kcal
Protein12,3728,32gram
Karbohydrat0,841,92gram
Kostfiber0,400,92gram
Fett10,3023,58gram
Mettet fett6,2614,33gram
Salt0,561,28gram
Pris på oppskriftenKr 4,67Kr 10,69Kroner
Hele oppskriften veier916 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær hjertene fri for årestammer og skyll dem grundig for blod. Tørk dem godt. Rens persillen for grove stilker, skyll den og hakk den grovt. Bland den med smør, salt og pepper, og fyll persillesmøret i hjertene. Bind dem med ufarvet bomullsgarn.

Varm smøret godt i en gryte og brun hjertene oppi på alle sider. Tilsettt ½-3/4 dl buljong og/eller fløte, legg lokk på og la hjertene mørne for svak varme i en halv time. Stikk i dem med en nål, den skal gå enkelt igjennom. Ta hjertene opp og hold dem varme, tildekket i et varmt fat.

Ha den resterende buljong og fløte i gryten og kok den av. La sausen koke inn for god varme uten lokk, til den tykner litt. Er den for tynn kan den jevnes med ½ ss. mel og litt kaldt vann. Smak endeligt til med salt og pepper.

Skjær hjertene i tykke, skrå skiver, anbring dem i et halvdypt fat og fordel litt av sausen over. Server resten til.

Tips:
Hvite poteter, potetmos eller løse ris serveres til. Persillefyllet kan tilsettes litt finhakkede sopp.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22686)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Udyrets livrett.Udyrets livrett.
Denne retten har 95,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.