Herlig Charlotte med kompott

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stk liteegg
0,75dlsukker
0,75dlhvetemel
0,5tsbakepulver
1dlvann
1dlsukker
1kurv(er)rensede jordbær
5plate(r)gelatin
1,5dlkremfløte
Dessuten en kompott:
Biter av renset ny rabarbra og halve jordbær legges i en sukkerlake (med vanilje) sammen med revet skall fra appelsin og sitron, får et godt oppkok og får avkjøle i laken.

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 167,89 Kcal
Protein 2,73 g
Fett 7,13 g
Karbo 22,69 g
Pris 4,75.- kr

Fremgangsmåte:

Charlotte:
Pisk egg og sukker til lett eggedosis. Bland ned siktet hvetemel og bakepulver. Ha massen i en liten flat, ildfast form med smurt bakepapir i bunnen. Stek kaken i 175 gr varm ovn. Ovnstiden er 25–30 minutter. Avkjøl kakebunnen på rist.
Legg gelatinen i kaldt vann. Kok opp sukker og vann, og avkjøl. Ha jordbærene i en food processor og slå sukkerlaken over. Kjør til en glatt puré. Ha den i en arbeidsbolle. Pisk fløten til stiv krem. Ta opp gelatinen og klem vannet ut.
Legges i en liten kjele og får koke opp. Avkjøl litt og visp det godt sammen med jordbærpuréen. Pisk til blandingen begynner å tykne. Skjær så inn kremen. Haes i en formkakeform (eller form til spiralloff/rundloff). Glattes pent ut før formen settes kaldt, iallfall en time.
Dypp formen et øyeblikk i kokende vann og hvelv jordbærkremen ut. Skjær kakebunnen i firkanter (eller stikk ut rundinger med glass). Plasser dem midt på tallerkener. Skjær fromasjen i biter og fordel over. Ha kompott rundt, og gjerne en kule god sjokoladeis på toppen av hver, og – servér…Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
Oppskriften har hatt 3068 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22483)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!