Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hermetisering av frukt og bær




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Både frukt og bær kan hermetiseres. Men fordi bær er lett å fryse, hermetiserer vi vanligvis bare frukt. Hermetiseringen gir oss mulighet til å ta vare på og forlenge vår norske frukt/bærsesong. Både epler, pærer, plommer, moreller og kirsebær er godt egnet for hermetisering. Men også stikkelsbær, rips og rabarbra kan hermetiseres med godt resultat.

Lettvint hermetisering.

Frukten skrelles og deles opp i båter. Trekk frukten forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader - til de blir møre. Legg deretter frukten over på rene og varme glass. Sukkerlaken kokes deretter opp igjen, siles og helles over frukten på glassene. Hell på slik at glassene nesten renner over. Tørk om nødvendig av kanten med et rent håndkle og skru på lokket. Avkjøl og skru lokket fastere på før glassene settes kjølig for lagring. Du kan beregne ca. 3 dl sukkerlake til et litersglass fylt opp med frukt.

Epler og pærer: Hermetiseres ved 90 grader C i 15-20 min. For å hindre mørkfarging av frukten, tilsettes C-vitamin-tabletter (askorbinsyre). Beregn 6-8 tabletter (0,5 g) til et glass på 1 liter.

Kirsebær : Hermetiseres ved 80 grader C i 15-20 min. Ta om ønskelig ut steinene - men ikke nødvendig.

Plommer : Hermetiseres ved 80 grader C i 15-20 min. Penest blir plommene om skallet fjernes før hermetisering. Dette gjøres ved at plommene dyppes et øyeblikk eller to i kokende vann. Skallet kan da bare "skrelles" av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 531)
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gelé til kjøtt.Gelé til kjøtt.
Denne retten har 210,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ripsgele.Ripsgele.
Denne retten har 186,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift syltetøy.Grunnoppskrift syltetøy.
Denne retten har 157,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltetøy, grunnoppskrift.Syltetøy, grunnoppskrift.
Denne retten har 176,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.
Denne retten har 142,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.