Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hermetiske tyttebær




Ingredienser

Tyttebær
500 g sukker pr kg bær
Litt vann


Annonse


Fremgangsmåte:

Det brukes kun røde fullmodne bær. Alt annet renses vekk. Ha bærne i en gryte og tilsett litt vann. Kok opp og la bærne koke uten lokk i ca 20 minutter. Rør inn sukker og kok ytterligere 10 minutter.

Vask og forvarm glass. Hell tyttebærne i glassene og sett på tett lokk, Snu på hodet og la de stå 10 minutter. Glassene trengs ikke å hermetiseres. Men hvis det ønskes kan de hermetiseres 30 minutter i 90°C vannbad. Men dette er kun hvis temperaturen er for lav ved fylling av glassene. Tyttebær inneholder benzosyre og dette gjør de meget holdbare.

Fremgangsmåte se min guide om hermetisering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 15270)
Kategori: Hermetisering
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.