Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmelagd Kvarg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1litersyrnet melk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjemmelagd Kvarg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier60,70607,00Kcal
Protein3,3033,00gram
Karbohydrat4,0040,00gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett3,5035,00gram
Mettet fett2,3023,00gram
Salt0,090,90gram
Pris på oppskriftenKr 1,83Kr 18,30Kroner
Hele oppskriften veier1 000 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Slik lager du selv lettvint Kesam eller Kvarg på eget kjøkken: La 1 liter syrnet melk (skummet, lett eller helmelk) renne gjennom et kaffefilter. Silingen tar 6-12 timer. Da vil vannklar myse være silt fra, og rømmeliknende fersk ostemasse vil være igjen i filteret. Jo lengre melken får renne av seg, jo fastere blir ostemassen. Av 1 liter syrnet melk får vi 250-300 g kvarg/ kesam.

Tips: Mysen er fin å bruke som deigvæske i gjærbaksten. Den kan gjerne fryses.

Kjører vi cottage cheese jevn i en foodprocessor kan den sammenlignes med kvarg/ kesam. Kvarg kan brukes på samme måte som cottage cheese. Kvarg kan blandes med finhakkede urter og være et deilig magert pålegg, dipp eller kald saus. Blander vi like deler ost, gjerne smakskraftig, får vi et magert smørbart pålegg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 14426)
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vaniljekrem til eclairs.Vaniljekrem til eclairs.
Denne retten har 189,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderkrem til eclairs.Krydderkrem til eclairs.
Denne retten har 198,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søst 3.Søst 3.
Denne retten har 101,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bollegrøt fra Nøtterøy.Bollegrøt fra Nøtterøy.
Denne retten har 171,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.