Gå til forsiden av matoppskrift.noHjemmelagd bernaise saus


Oppskriften på Hjemmelagd bernaise saus har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
6ssgod hvitvinseddik
6sstørr hvitvin
7ssvann
5stklaubærblad
3ssfinhakket fersk purreløk
0,5feddhvitløk, finhakket
2sstørket estragon
1sstørket kjørvel
2stkkjøttbuljongterninger
0,5kgmeierismør
5stkeggeplommer
1knivsoddhvit pepper
1sshakket frisk persille (evt. 1 teskje tørket)
1tstørket estragon
evt. salt (smakes til)


Fremgangsmåte:

I. Lag krydderekstrakt: Ha hvitvinseddik, hvitvin og vann i en liten gryte. Tilsett laubærblad, purre, hvitløk, de to spisekjeene med estragon, kjørvel og buljongterningene. Kok forsiktig opp mens du rør godt og forsøk å "presse" krydderne nedi slik at godsmaken kommer ut i væsken. Ta av og la stå litt (10-15 minutter) og kok så inn litt (til ca. 10-12 spiseskjeer) uten lokk mens du fortsatt presser og rører. Sil tilslutt blandingen gjennom en tesil og kast krydderne mens du tar vare på ekstraktet.

2. Smelt smøret uten at det blir brunt og sett det til litt avkjøling (viktig - varme over 60°C er viktigste årsak til at sausen "skiller" seg.

3. Lag eggejevningen:
Ha 5 eggeplommer i en liten gryte som passer oppi en større gryte der du har vann som nesten koker. Ha også klar en stor bolle med kaldt vann (dersom "størkningsprosessen" skulle gå for fort og du må bremse litt). Tilsett krydderekstraktet til eggene. Hold så gryta med eggene nedi vannbadet mens du visper godt. Ta opp innimellom slik at ikke stivningen går for fort (da blir det "eggerøre" istedenfor saus!). Når eggeblandingen er nesten like stiv som majones stopper du prosessen ved å holde gryta nedi det kalde vannet (mens du fortsatt pisker ivrig).

4. Bland eggejevning og smør: Tilsett litt og litt av det nå litt avkjølte smøret mens du pisker. Ikke tilsett neste smørdose før den forrige er helt "absorbert" Dersom sausen skiller seg er det ikke noen krise. Da tar du bare en ny liten gryte med en eggeplomme i og lager en ny eggejevning av denne. Pisk så i den skilte sausen som om det var smæret.

5. Tilsett hvit pepper, persille og den siste teskjeen med estragon. Ikke varm opp sausen - da skiller den seg. Må være under 50-60° !

Tips:
Dersom bernaisen skiller seg når du tilsetter smøret (eller senere) er ikke det noen krise. Du tar da 1 eggeplomme i en liten gryte og lager ny eggejevning av den i vannbadet. Tilsett så den skilte sausen i små porsjoner til denne nye eggejevningen som med smøret.


Annonse:

Tjenester og infoSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 3190)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 466,65 Kcal
Protein 3,18 g
Fett 48,77 g
Karbo 2,19 g
Pris 9,51.- kr

Nyttige undersider og søk
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!