Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmelagd flatbrød



Hjemmelagd flatbrød oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kggrovbakstmel
7dlvann
1tssalt
2dlbyggmel til utbaking
Takke, kjevle, bakstefløy, melpensel og rulle.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelagd flatbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier196,413 588,41239,23Kcal
Protein6,91126,258,42gram
Karbohydrat37,26680,7445,38gram
Kostfiber4,6084,045,60gram
Fett1,1721,381,43gram
Mettet fett0,122,190,15gram
Salt0,386,930,46gram
Pris på oppskriftenKr 0,88Kr 16,08Kr 1,07.-
Hele oppskriften veier1 827 totalt1 827 pr porsj122 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 flatbrød

1. Kok opp vannet og hell det over mel iblandet salt i bakebollen.
2. Avkjøl noe og elt deigen sammen. Deigen skal være fast. Legg den i en plastpose i kjøleskapet til den er gjennomkald. Deigen kan ligge i kjøleskapet til neste dag.
3. Del deigen i like emner (ca. 200 g pr. emne) til takke 60 cm i diameter, noe mindre til en mindre takke.
4. Form hvert emne til en flat litt tykk leiv. Dekk leivene med plast.

5. Ha godt med byggmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv. Pass hele tiden på at leiven er løs på bordet. Børst av løst mel.
6. Flytt leiven over på varm takke ved hjelp av bakstefløyen. Den siden som var opp på bakebordet skal være ned på takken. Børst av løst mel og dra over rullen slik at flatbrødet fester seg til takka og ikke krymper.

7. Stek flatbrødet til det begynner å bli tørt på overflaten, snu og stek det videre til det har litt brune flekker. Pass varmen så det ikke blir brent.
8. Leivene behøver ikke steke ferdig på takka, de kan brettes i to, legges i stekeovnen og etterstekes/tørkes ved 100°C med åpen ovnsdør.

Tips: Oppbevar flatbrød kaldt og tørt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20487)
Kategori: Flatbrød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelagd flatbrød.Hjemmelagd flatbrød.
Denne retten har 196,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.