Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmelagde krydderpølser



Hjemmelagde krydderpølser oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Bli din egen pølsemaker! Her får du oppskrift på hjemmelagde pølser. Se under oppskriften for råd om røyking, diverse krydder m.m.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgmedisterdeig
4tssalt
2tspepper
2ssfrisk salvie
2ssfrisk timian
1tspaprikapulver
2tssukker
2tschilipulver
1dlvann
svinetarm


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjemmelagde krydderpølser med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier194,82527,01Kcal
Protein15,5542,06gram
Karbohydrat0,611,65gram
Kostfiber0,290,78gram
Fett14,4038,95gram
Mettet fett6,0216,28gram
Salt2,205,96gram
Pris på oppskriftenKr 6,30Kr 17,04Kroner
Hele oppskriften veier2 164 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Bland alle ingrediensene godt. Finn frem ca 3 meter svinetarm (30 mm).
2. Fyll svinetarmene med pølsefarsen. Lag knuter på tarmen eller snurr rundt underveis.
3. Stikk små hull i pølsene med en gaffel før du steker dem.
4. Pølsene stekes i ca 15 minutter.

Røyking
For å røyke pølser er det letteste å bruke en ABU-røk eller lignende. Den får man kjøpt i sports- eller villmarksforretninger sammen med flis til røykinga.
Legg pølsene ned i "kassa" med litt avstand i mellom pølsene (ligger de inntil hverandre får du ikke røyk rundt hele pølsa), og følg bruksanvisningen fra produsenten. Normalt er 15-20 minutter nok til slike pølser, og de blir nesten kokt samtidig pga. den høye temperaturen under røykingen.
(Noen har også laget egne "kammer" med tilførsel av røyk gjennom et rør eller direkte under det som skal røykes.)

Kjøtt
Dersom du vil kverne svinekjøttet selv, sørg for at du har en blanding av magert og fett svinekjøtt. Du kan kverne med vanlig kjøttkvern eller foodprocessor.
Alternativt kan man bruke kjøttdeig (storfekjøtt) sammen med svinekjøttet (medisterdeig) f.eks. halvparten av hver og man får en noe kraftigere og mer kompakt pølse. Man kan også lage pølser med lammekjøtt. En blanding av lammekjøtt og storfekjøtt kan gi mange muligheter.

Krydder
Du kan også bruke dine favorittkrydder for å sette din egen smak med f.eks. karve, urter, hvitløk og/ eller rosiner. Her er det bare å prøve seg frem.

Tarmer/ pølseskinn
Det finnes også andre tykkelser på tarmene, men jo tynnere de er (wienertarm = 20 mm) jo mer skjøre blir de og vanskeligere er de å jobbe med (sprekker).

Spekk/ fett
Det finnes ingen god erstatning for svinespekk. Fett fra lam eller storfe har en sterk smak, som de færreste liker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29579)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Longganisa (Filippinsk pølse).Longganisa (Filippinsk pølse).
Denne retten har 234 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde krydderpølser.Hjemmelagde krydderpølser.
Denne retten har 194,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryterøkt ribbe.Gryterøkt ribbe.
Denne retten har 207,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.